奇異博士2呢兩個轉場,真係教科書級!

413 回覆
4138 Like 44 Dislike
感覺完全浪費左兩個咁好嘅角色 我最愛嘅Wanda
starswars 唔止代表舊文化

依然代表緊依家流行文化 並係主流 仲係好多人睇 係證明

而且近年啲戲興懷舊 懷舊正正就係流行

Marvel一樣搵啲以前非mcu電影人物出嚟 唔係懷舊係乜 蜘蛛俠就係例子

m記d漫畫夠舊

點解star wars同Marvel相反?marvel就唔係壞舊?

根本同一樣野
下 你有冇睇過㗎 唔好人云亦云啦
coco同埋soul 都好好睇喎
好似火箭兵團俾人炸走,個圓圈閂埋之後喵喵怪會撐返開個圓形話“今次真係唔抵呀喵!”
班fans 風格就係柒,唔應該笑fans
以為睇緊星戰
媒介既分別, marvel 電影興起都係呢十年既事, 好簡單, d 細路十歲睇到而家廿歲, 佢地睇既係靚cg, 靚特技. 今日既dr strange 用呢個手法拍出黎, 我呢d 老屎忽當然enjoy, 但主流同潛左客仔唔收貨呢

Starwars 用影像作媒介已經係四十年前, 你諗下十幾歲既細路睇到而家已經係五十歲既中佬, 佢既effect 陪左佢四十年, 四十年既味道稍為轉一轉, d 老屎忽就屌到撻皮啦 前傳就係最好既例子, 用左更好既cg 反而得唔到更好既迴響
star wars
屌你唔講我都醒唔起,眼位真係假撚到
第三隻眼衰撚到會移位咁,廿年前封神榜個隻都唔會啦
呢啲又係風格,以後穿崩/鳩plot/低水準都可以當係風格
乜柒都話致敬咁就搞撚掂
屌那星wanda變奸角冇問題
殺professor x點撚解個樣要變鬼樣,佢又幾撚時中左喪屍毒

致敬都要好睇架屌你老母
隔離topgun dogfight場戲,如果湯告魯斯係架機度跳出嚟
騎撚住人地架F15上面馴服架戰鬥機向阿凡達致敬得唔得?
個bgm好似啲特工片咁,心諗jm9#bang#lm
唔多認同
不過你話迪士尼啲左膠嘢好乞人憎呢樣我就認同嘅
傳送女有兩個同性戀阿媽經期隊長本身都女拳,而家再加埋黑人,問你死未
屌佢老味 90年代風格
cls coco好撚天馬行空喎
整天水圍單野嘅手足,下一步係吹雞!
Fabulous secret power feel
windows movie maker咁撚樣
一定係現代啤膠員製作
唔係淨係話用就得架喇,都要夾返場戲架
上面star wars個scene係右到左,配合返角色行進個方向,有返多少速度亦唔突兀
ds黑圈個場,係講佢比人陰左落藥,仲未知個人想害佢定點,整個咁嘅黑圈effect換場景,我要喜感做乜?
同一個effect,如果放係ds1,講佢第一次玩斗篷撞撚暈左自己,同呢個effect換場,你覺得會唔會適合啲?

比多個例子你,the dark knight最後Batman係啲車之間穿梭,配住對白話世界要嘅唔係英雄,係dark knight
跟住配個咁樣黑圈zoom落Batman度,甚麼加多幾聲WB 80年代賓尼兔個音樂,咁樣收尾
你都可以話好有喜感,向80年代美漫致敬,但係有冇原版咁epic
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞