奇異博士2呢兩個轉場,真係教科書級!

413 回覆
4138 Like 44 Dislike
marvel d角色/故事全部幾十年歷史,咁舊你又睇
要血腥一定要好似cult片咁?
Avenger一野劈落心口,一刀劈左個頭有冇人屌佢血腥
個問題在於佢點deliver呢場戲
大佬呢套動作片嚟,追逐場戲咁九唔搭八影響觀感
你話Avenger唔可以恐怖嘅咩,搵嚟講嘅
如果所有戲都加段卡通配樂,話係風格話係突破咪得囉

眼高手低,佢呈現效果係差就差架啦
唔係下下試其他風格都要讚呀

講跳Tone,scary movie夠曬跳Tone啦
點解冇人屌佢將啲元素鳩炒埋一碟?
因為佢定位係咁呀嘛,唔影響觀感呀嘛

只要唔係公式化就=好戲?就你地識睇戲
比屎食都要讚,只要係導演風格
呢d 大片搵d 咁有個人特色既黎拍
仲要係disney 呢d 咁多野限住

而家套套都要搵d 大卡直黎參一腳
唔講d弱智野
佢變鬼果度我幾中意
age of ultron 佢出場都係拍到佢成隻鬼
呢套有強調佢係witch 所以幾符合佢witch個形象
但問題係佢秒咗x教授,
雖然鬼系係剋精神系
但起碼大戰一輪先丫
下一幕佢跛跛下追殺strange
你咪話x教授用超能力block咗佢飛行能力搞到佢要行路 easy fix
x教授唔會咁柒又解釋到下一幕

呢d 問題check多次個劇本已經解決到
迪士尼你係度做緊乜野
鬼系剋精神系致敬pokemon
所以結論咪係公式化先滿足到你地囉打餐死 加插番啲爛gag 搞掂完場
依家一個二個係講緊拍乜鳩恐怖片 not this 我買飛唔係睇呢啲
動作戲就唔可以玩核突 定位唔准啊
無迫你讚 不過試下其他嘢嘅空間都唔俾 咁咪繼續拍番傳統套路尚氣個啲咁囉
頂,你係咪我黎我都同fd咁講
淡出淡入都好屌
停咗產好耐........
琴晚專登重溫奇異博士 1,第 2 集真係處理得唔好
先唔講特效各種穿崩鏡頭,第 1 集起碼會有啲魔法設定去吸引人去投入。
例如鏡面世界,啲狂信徒拉啲空間刀出嚟,建築物 Inception...
冇良幣咪冇劣幣驅逐良幣囉 懵撚
知唔知驅逐兩個字點解呀傻鳩
拋個terms出嚟自己又唔了解下
九唔撚搭八
搞清楚啲邏輯先啦傻仔
咁我咪問緊你匪台係唔係劣幣囉
雞同雞蛋嘅關係又唔識分
重點又搞撚錯曬
查下中文字典咩叫一台獨大先啦
真係白痴仔黎
比人串到應就嬲到爆哂粗咁真係陰公
mar狗真係寧撚舍垃圾
懷舊一下
一台獨大=劣幣驅逐良幣?
自己上網查下咩叫Gresham's Law先啦?
一台獨大還一台獨大
冇良幣又何來劣幣驅逐良幣?
講咁耐你都未明
以後有啲Terms唔識用就唔好學人用啦
好肉酸啊大佬
讀多兩年書先上嚟搶口啦
如果一台獨大唔會影響資源同機會咁講嚟做咩呀呢個term又
根本自己連人講乜都未知
九唔撚搭八定係匪台係你愛台呀?
呢個情況下屬於Gresham's Law有咩問題?
非黑即白
所以只要唔大路都要讚,比屎你都要食,唔知師兄你玩開咁重口味
Oligopoly 造成Barriers to entry關Gresham law事?
你真係唔識 唔係扮㗎喎
Gresham law 係講緊bad money drives out good money
唔係話good money 無辦法出現喺市場呀
清你DSE畢業未?
劣幣驅逐良幣初中econ 都有教啦
我係你就深潛 唔好再柒落去了
啲音符仲on9過吸星大法
玩新野唔係大哂,唔好就會被人屌。

用雷神3同ds2比,兩套都唔用mcu舊風格,但雷神3好勁多囉
一台獨大影響資源同機會咪只有bad money可以流通
咁而家會反映社會現實嘅電視劇又可唔可以喺匪台上面出現?
會報道真相嘅好記者有可唔可以喺匪台上面報新聞呀?
咁而家匪台最後到底啊output咗啲乜嘢出嚟呢?你自己睇開愛國新聞報道同愛回家就唔好咁大聲同人講啦
定係還是你唔識咩叫比喻呀
你小學畢業未呢
我係你就讀埋個小學先出嚟吠啦
一台獨大影響資源同機會咪只有bad money可以流通
呢個叫oligopoly寡頭壟斷
壟斷
後果係造成entry barrier
令其他競爭者進入市場嘅成本大增
唔關劣幣驅逐良幣事

劣幣驅逐良幣係講緊本身已經有兩樣嘢喺市場上競爭緊
而好嗰樣俾壞嗰樣drive out咗
唔係講緊Good Money一開始就冇辦法出現

兩樣嘢唔同概念就唔好撈埋來講
咁只會顯得你不學無術
Take ignorance to be knowledge
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞