[2022/23 #42]連登巴膠怒屌珍寶海鮮坊被沉船暨恥笑屎水氫車過唔到隧道專區

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
73x班魚仲係好m底照等
不過呢排塞車情況改善左 唔洗搭咁耐
有ETA 1 5B 10 可以夠膽20@
無eta 嗰陣點敢
75x非繁8-12都可接受嘅 當時大埔巴士除左72 307係車海級 一大埋個位數班次
依家75x非繁經常開15-20 係好彩仲有班魚肯等
77區石門一城直去觀塘可能仲有優勢
2010s好多線都好鳩
例如出推擠員幫手閂門都唔加班嘅98A
有啲線係唔知點解直接撚到你唔搭為止
嗰陣城隧係keep 住食柴
白板退就換堆膠躉龍躉入去
躉退就換堆直梯入去
到而家都仲係間唔中有直梯車
反而當時85系都分到舊頭新車
75X係咪撚緊客開緊@30
寫就寫來往元朗市中心
但連大馬路都去唔到
厹唔入標係正確的
反而全熱年代嘅40X都食過一手新車S3V
開緊@20啫30真係殺線好過
以前263係沙田都要等2~3部先有位坐 城隧就其他線黎2~3部先有1架 仲要有位企都偷笑 又係要等2~3部先上到 等車仲耐過搭 有一排寧願搭落大窩口轉

嗰時仲要食晒全屯門啲舊車 唔好話金巴 連搵架有頭枕嘅都難 全線用晒啲C 字頭車牌嘅垃圾車

屯門好多線都係有轉車站先開始唔係鳩做

嗰時嘅263 真係同而家嘅265M 差唔多 班班爆都由佢自生自滅 不過263 好少少係等車環境好啲 同有得落荃灣嘅逃生門 而265M 就真係硬食 同欖隧等車環境真係有啲劣
果陣好似係掛緊最舊既GB GC牌3AV
不過以前印象既263係無論開咩車都要等兩班先上到
請儘快安排安裝太陽能板+抽風。
個個客一上車就擰個吹風口
仲記得大老山一開74X就改行
但有一段時間北區都冇車行老隧
277X都係好後期先開
有,得條373行
厹: 2000年之前嘅北區是臭的
想搵全冷線??

270, 73K , 78K, 79K, 273, 273A, 276(P), 373系

就算混合線, 冷氣車數量都唔多
個感覺就係屯門廠唔要嘅車,就擺過去上水
鑽石山真係飛唔走 無74X班魚肯定走左大半
果期低排放區成咋市區線要換歐五喎
48X 263落左MMC最後咪又要拎返走
全冷由G牌熱狗換E牌冷馬
雖然嗰批冷龍好力又夠凍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞