[2022/23 #42]連登巴膠怒屌珍寶海鮮坊被沉船暨恥笑屎水氫車過唔到隧道專區

1001 回覆
8 Like 3 Dislike
先觀碼再成業街再觀塘道沿線 彩虹尾站再返77區搏食到大隧貪快直出觀塘嘅魚
其實我又覺得未必無得做 上繁觀妖又唔塞車
大老山上20魚 頂閘呢個時侯仲頂閘返大埔係咩事
23-27真係無可能等懷疑個陣72就係開呢類鳩時間
307嗰堆冇冷氣嘅車
去到而家睇字都有感覺
89B應該轉繁時換686全日。
74A恢復改經觀塘道至觀碼,縮去鹿茵山莊,加經LeCap,九肚山路,中大內部,駿景園,馬場,馬宿,駿洋,源禾路,瀝源巴總,沙田站總站,沙田圍路及大隧至彩虹原線。80改經沙中大會堂沙田圍路及大隧。89改經美田琳城及紅梅谷路。80A/P交換服務時間,80A加回程。
未有ETA年代 班次疏過12分班 我一律直接走人
講個笑話
今日出大中一陣就見到綠蛋 過檔直梯行74x 然後271幾班車出12800

下繁經過廣褔 見271系12800入城 無一部係企人
再進取啲可以試啟業上橋 其實因為89c 出九龍方向停唔到觀市 再加翠屏道有89x 洗咩有2條線去大隧直出觀塘停嘅站位都靚啲 78x都做到咁玩 覺得89c未必唔得
個個年代係靠密車先留到班魚
聽講真正72熟客係唔使ETA
行出去就車到
講緊疫情前
2010年頭
鳩巴最鳩5強 40x 49x 215x 73x 42C

12年後 仲有2條上得鳩線頭5位
諗下當年大埔堆線開咩班次
73x 74x, 接近全日個位數 兩繁車海班次
271 車海班次
72x 甚小疏過10分班
75x 最霉 非繁8-12分班
307 例外
40x 49x 73x 2010年頭各自都係下繁時段要客等成粒鐘先上到車 特別係49x 73x最嚴重

所以之前屯鹿一通 4字頭即時明顯跌客 呢啲咪有咁耐風流有咁耐折墮
都唔係呢幾年 用大豬最後期已經鳩做
當時非繁表列12 已經長期收落15 20都常見
依家我都搭緊72知咩時間有車但無eta年代簡直惡夢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞