Director: 我地公司最怕啲員工jumpy

237 回覆
841 Like 65 Dislike
你係唔係以為自己好威?戇鳩仔
繼續係網上鳩噏啦下
呢個真,不過你同佢簽左約咁點?

佢應該唔洗賠?
個director咁on9
睇點寫
你咁驚咪即係冇信心囉
講春咩
去見工一有呢 D 公司咁問
請我都唔去
就係因為你間公司福利屎,人工低,多嘢做, 老闆同上司仆街
先咁多人走
永遠 jumpy 都係間公司有問題
邊撚個想成日 jumpy 呀, 慒撚 hr
反問返佢啦屌
八成人轉工都係因為錢,而啲公司寧願俾多幾千請個新人頂你個位都唔寧願加俾你
好嘅公司根本唔驚人jumpy,因為冇咩人會跳槽,驚人jumpy嘅公司年中唔知走幾多人,自己睇路啦
簽終身約 固定加薪 固定福利 你炒我要賠返我到65歲既人工
我都保證唔會再搵工
stable 的結果咪就係人工低囉
有架,反競爭條款,短時間內唔比做返同行
試用期有權炒你 比你返1日 蝕一日人工之後兜你走囉
咪就係 上面d人講到錢多福利好就走 有冇諗過人地舊錢你食唔食得起 短視到
反問: 你提供更好既offer俾我咪得lol
哈哈
未入來做就講忠誠心?
老闆叫你做你就做喇
吠咁耐
散播奴性仲以為自己好有point
你呢啲狗屎垃圾一世做啲喺觀塘舊工廈嘅港資垃圾公司
俾啲弱智老細點東點西
啲人jump咪即係你出手低囉
都係Director: 我哋最唔鍾意加人工
你:你可唔可以promise,如果你地請我,會加我多啲人工?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞