溫哥華住邊區好

273 回覆
7 Like 26 Dislike

連登就快變5P
yea lol ~ 好似住緊琛水埔既豪宅

單位amenity好靚, 區有d舊南亞人多.
Richmond 唯一憂慮係水浸
落大雨溶雪都有機會
其實香港我都係住海邊
冇擔心過水浸(因為真係冇浸過)
究竟係同香港差唔多
其實機會好低
定係水患其實愈來愈頻繁?
唔駛等暖化升太多已浸?
上當年樓盤開賣有睇過樓。果時樓花$250k起。起好$450k
我之前都住過Edmond 幾年,起左community centre 之後的確雜左好多,收幾年球場雜左到近半年D偷車搶車。
King crossing 勝在新,但周邊未有新樓支持成區改建。
DTES
好唔好?
治安黎講richmond好嗎?成個溫哥華除左溫西邊度最好治安?

(溫西太貴比唔起錢)
Commercial drive 同 Burnaby 有D距离喔...
Royal oak 之後都係差D
你可以考慮royal oak 之前
個邊,kingsway / royal oak 南邊同返過D Nelson st已經可以差好遠因為royal oak station個邊出名多crimes
請教一下burnaby, tricities 既治安又如何?
好撚正
Richmond
多中式酒樓,多港式茶記,多日本菜,韓國菜
校網幾好
多小朋友興趣班
T&T Costco Wallmart SuperStore齊晒
唯一係樓價貴
打算搬去溫哥華 and considering amazing Brentwood

Is it good
除咗平之外惗唔到有咩好
幾橦新樓冇冷氣🥺
明白曬 唔該!
Oakbridge 一定好
Marpole 只係西區最唔好既區
Killarney/Fraserview 溫東最好
Riley Park - not bad
今日去咗poco入油
淨係嗰幾幢? 定係成個區都係?
樓主係咪成日喺Amazing Brentwood FB group開post嗰個?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞