溫哥華住邊區好

273 回覆
7 Like 26 Dislike
難得有開陽風景既house及townhouse
呢條線真係迷一般
早三班出
夜三班返
擺明係比住果度又係DT返工嘅人啦
朝早去DT返工西行
黃昏收工由DT返屋企東行
對比起richmond啲中國人
我覺得揸pickup truck既鬼佬仲痴線
遇過幾次啲pickup亂cut線搞到差啲撞埋佢度
應該開多幾架啦
得咁少好難就時間
如果英文差,可以讀住Linc先
例如Vancouver Community College
去過美國未
淨係考慮新樓?
唔係,新舊都考慮
你回流定係點?

係唔係淨係考慮 house?
巴打我早兩個月先過黎,第一次黎溫哥華
所以想仲要時間explore下先,反正而家租約都仲有10-11個月
暫時諗,最想係 house> duplex> townhouse/condo
但當然都要睇價錢做人
Good luck bro! 有冇好 surprised 溫哥華可以咁 L 貴
Thanks!!
都還好
其實黎之前都有上網睇下,見住佢一路一路升上去
呢兩年真係升咗好多。
讀書年代住東區,victoria 夾 44,上年回流,因為兩老英文係 0,同埋講真配套關係,所以搬咗去列治文,所有超市公園生活設施都好集中,不過列治文真係好多大陸lay, 我隔離屋後面屋都係強國人,淨係聽佢啲吐痰聲我已經想死,不過整體嚟講係好住嘅
你兩年後先問啦

而家d樓價過山車咁,答完你過兩個月都變廢話

你求神拜佛香港層樓兩年後未冧價好過啦
唔同

Richmond d人最難搞係估佢唔到

成個city個氣氛都好怪
no, 了無生氣咁
今時今日仲吐痰,唔係呀
所以幾掛住以前租既Brentwood,可惜amazing Brentwood 冇冷氣…

Brentwood比較少townhouse…大部分TH是Lougheed, Edmonds 果頭…或者到Coquitlam

其實condos景靚d同埋layout大d,不過呢度d人都係favoured TH and House
Richmond 方便,但個個都話水浸地震就死

所以冇睇到
LM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞