溫哥華住邊區好

273 回覆
7 Like 26 Dislike
校區同環境治安既話, 150萬左右預算既話
Deer lake/ Burnaby North 環境會好啲
個人最鍾意係溫西Kerrisdale / shaughnessy
不過呢個價位好難買到

利申:BC Royal LePage地產仔
好撚好笑 真正溫哥華人
我識啲兩三代嘅移民係burnaby
住五十年都俾你話唔係真正溫哥華人

照你計住 van east hasting果班最溫哥華人啦
真正溫哥華人已經去到 Calgary,
近近地 Coquitlam, Delta, Lander 果d地方
Shaughnessy 同西溫 你會 prefer 邊個?
Shaughnessy

主要係交通原因
西溫要去其他地方得lions gate 同 No.1 highway ,基本上日日都塞
香港人多個大陸人喎
揸車10分鐘咋喎.....
你啱,西溫除非真係全退休邊度都唔去就真係正,如果要見 friend 都好難,因為多數都喺 Richmond
住靠山果邊每年冬天仲會總有幾日出唔到門口
好似 SFU 咁?
慘過SFU,路窄啲又斜啲,而且大半個city都係山,city剷唔切雪
Thanks Ching. 冇留意嗰度咁斜,因為呢個區都係去 Whistler 先經過。

慘過 SFU 都好大鑊吓。落大雪時 UBC 唔駛停課但係 SFU 要,估唔到 West Van 仲嚴重。

你又覺得 North Van 點?
溫哥華天氣係咪同英國好似?
邊個 city 同邊個 city 比先
即係係咪成日都多霧落雨咁,灰灰暗暗
係,冬天成日落雨,凍過 London
有名你叫 Raincouver
如果兩個人分別要去Oakridge同UBC
住邊度會比較方便?
溫西?Metrotown? 溫東?
溫西
呢區係咪相對其他區貴?
有咩比較好用既租屋網?
溫西一定貴d 㗎喇
租網我唔識,等其他巴絲答。Good luck~
100萬既話 環境治安邊度好?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞