F1 2022 阿塞拜疆站 + 24 Hours of Le Mans 討論區 3

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
前四DNF 鹹蛇see you again 和牛BB first pod
呢邊爆咗就自行轉場
[唔使瞓] F1 2022 阿塞拜疆站 + 24 Hours of Le Mans 討論區 4
https://lih.kg/3037263
Agree 我唔覺得叫還左 你搵場佩有track position 比佢地free to race or 佩後追有新呔比佢過先叫還左啦
BOP table其實有cap hypercar嘅 maximum stint energy
當然P2除咗俾人cap power加重之外,其實佢個油缸都細過Hypercar好多

btw alpine因為㗎車架係之前LMP1,佢個油缸同LMP2一樣75L,用唔盡個maximum stint energy
勒芒24咁多個分組入邊 每一個有幾多獎金?
Toyota會唔會贏硬 贏成粒鐘
可能又壞車呢
Toyota 贏到離曬普
其實而家都唔係話領先好多 , P2 P3 只係相差三分鐘 , touchwood咁講只要Toyota好唔小心要換零件嘅話咁就冇㗎喇
反而佢地咁少獎金點回本
Toyota玩LeMans有幾黑仔係人都知 , 有啲嘢真係放埋入口都要lur返出嚟 , 2016年真係喊三聲(其實嗰年嚟講真係好值得去攞冠軍 , 日本車贏LM 25週年 , 三強鼎立之下差啲贏到 , 嗰陣時我仲準備定燒酒去慶祝
Toyota其實我反而覺得佢哋更加著重透過玩WEC佢重新建立自己品牌嘅Sporty形象 , 回唔到本其實係預料中事

其他獨立廠隊嗰啲真係自求多福 , 年年晚會跑嘅話真係你玩埋佢嗰份 ( Pescarolo 咪係同Audi玩到破產咁濟 )
LMP2 隊隊架車都一樣咁 求解
2017年之後LMP2改例,統一引擎,然後只批四個牌照俾四間車架廠造車(以往係冇牌照呢個概念,邊個都可以造車賽LMP2)
然後今年除咗一隊用Ligier之外,其他都清一色用Oreca車架
今日唔得閒出左去,依家先睇完full replay

又聽到喊蛇係到怨點解Q3要出先 之前出後又屌話traffic 依家出先又屌係咪要幫拉tow

幾時封左個場比喊蛇自己一個跑完個Q?
抵佢哋贏嘅
一間廠撐起LMP1同Hypercar 3年幾4年
最高級別嘅賽事冇車廠真係好柒

雖然得一間都係柒
社長鍾意賽車 所以多資源咗
WEC+WRC 嚟緊有新GT3

唔知Penske+波子會玩成點
漫漫長夜 開始多意外了
早幾年audi波子呢啲走哂,豐田就好穩定咁兩部車一二完賽,好似冇以前咁多野睇,以前仲要有豐田魔咒,年年都係領先緊就壞車
屌,喊蛇自己book銀石自hi啦
經過10個鐘之後
HyperCar組仲係冇變只係第三嘅708變咗709
LMP2繼續都係38. Jota 領先31. WRT
GTE-Pro就92號波子領先住51號拉利同64. Corvette
AM組就79. 波子領先住33. 馬田
岩起身,corvette 好似出左事

呢個起步排法... T1會發生乜嘢事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞