F1 2022 阿塞拜疆站 + 24 Hours of Le Mans 討論區 3

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
建議後台長開當broadcast聽,個caster個語調變咗嘅時候click入去睇下咩事
不嬲都係互相睇大家仆街最開心架啦
賽會BoP nerf 咗
但係hyper car 行hybrid慳油入少啲pit
24個鐘總成績一定會好過p2
btw嚴格嚟講,架Signatech Alpine其實唔係Hypercar嚟,架野係以前Oreca幫Rebellion整嘅LMP1 L嚟
可唔可以講下咩原因nerf,同埋bop咩嚟
又蕉?
假hyper car
BOP = Balance of Performance
基本上Hypercar已經唔似F1係鬥砌好車,而係好似GT3咁造架車之後賽會平衡唔同車嘅performance
今年會係最後一年容許咁做
出得返
蕉fix好咗架車
thx巴打
7號8號咁近嘅呢兩架車雖然同廠,但其實係咪敵對關係
經過4個鐘之後
hypercar組依舊冇變
LMP2就由38 jota 領先 跟住就28 jota 32 WRT
GTE-PRO 就由63 corvette 領先
AM 組就由79號波子帶頭
下年聽聞signatech會退返去LMP2,等整掂alpine LMDH先
組別逾高 車的size是咪會逾細?
其實唔係
LMP2

toyota gr010
垃利嗰種柒係柒完唔認,成隊上下culture都係對外垃利是完美的

紅牛至少柒完啲大粒嘢會走出嚟講聲sor9ly我哋柒咗
應該咁講,同組別高低無關,同組別嘅regulation點寫有關
咁橋行過竟然見到有連登post講LeMans 24 Hours非常感動

btw Glick 007呢兩部美國佬嘅車其實都幾有競爭力 , Toyota同佢之間嘅距離其實都唔係話好多 , 有咩冬瓜豆腐嘅話基本上Toyota即刻跌一半個鬼門關 . btw Alpine同Glick係今季WEC其實都表現得幾好 , Toyota其實以廠隊嚟講成績其實麻麻 .
俾賽會硬nerf好難唔成績麻麻
俾人bop buff 到咁勁梗係快Alpine 直路輸到傻
得toyota 係行hybrid
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞