[ONCE]TWICE討論區(45) 630 MUSIC STATION 702 日本出道SHOWCASE 大發!!

1001 回覆
39 Like 16 Dislike

開騷前11個鐘
People mountain people sea

點解要咁早去?
ig子瑜笑得好靚

見到子瑜咁開心我都好高興

開騷前11個鐘
People mountain people sea

點解要咁早去?

排周邊
http://www.yesasia.com/global/1057677204-0-0-0-zh_TW/info.html
有冇人試過係道訂過碟?

有 成日訂
本地郵政掛號上門 幾好

佢運貨算唔算快?

第一場日本出道SHOWCASE 開始

下次韓場應該起碼都一萬人起跳啦要
韓國ONCE係twitter 打話好想大叫應援,但日本ONCE每逢有音樂出就會好靜,搞佢要睇眼色忍住唔嗌
韓國ONCE係twitter 打話好想大叫應援,但日本ONCE每逢有音樂出就會好靜,搞佢要睇眼色忍住唔嗌

文化差異
http://www.yesasia.com/global/1057677204-0-0-0-zh_TW/info.html
有冇人試過係道訂過碟?

有 成日訂
本地郵政掛號上門 幾好

佢運貨算唔算快?

佢呢隻存貨狀況: 一般於7天內付運,估佢都要9日
平時我買係現貨就下單既2日後到
不過最好係星期1,2,3 早上下單 會快d

文化差異

但聽到啲日飯係咁講kawai
冇哂韓場啲軍隊聲 好多女飯尖叫 好唔同
有冇人試過係道訂過碟?

有 成日訂
本地郵政掛號上門 幾好

佢運貨算唔算快?

THANKS
完場~粗卡
仲有兩個鐘下一場

文化差異

但聽到啲日飯係咁講kawai
冇哂韓場啲軍隊聲 好多女飯尖叫 好唔同

唔好話韓飯啦 自己飯耐左韓團唔叫應援
自己都覺得係差D野咁
有冇人試過係道訂過碟?

有 成日訂
本地郵政掛號上門 幾好

佢運貨算唔算快?

THANKS

yesasia 日版碟又幾平下喎
不過韓版就唔抵玩
有冇人試過係道訂過碟?

有 成日訂
本地郵政掛號上門 幾好

佢運貨算唔算快?

THANKS

不過韓版就唔抵玩

韓版差唔多貴成舊
有冇人試過係道訂過碟?

有 成日訂
本地郵政掛號上門 幾好

佢運貨算唔算快?

THANKS

不過韓版就唔抵玩

係啊 日本碟同信和差唔多 勝在唔洗出門
韓版真係買唔過
2017上半年Gaon Chart排行榜:數位音源榜TOP 10
1. Ailee《如初雪般走向你》(電視劇《鬼怪》OST)2017/01

2. 樂童音樂家《LAST GOODBYE》2017/01

3. TWICE《Knock Knock》2017/02

4. 臉紅的思春期《說你喜歡我》2016/12

5. Crush《Beautiful》(電視劇《鬼怪》OST)2016/12

6. 燦烈(EXO)、PUNCH《Stay With Me》(電視劇《鬼怪》OST)2016/12

7. IU《夜信》2017/03

8. Red Velvet《Rookie》2017/02

9. 구윤회(音譯具允熙)《Marry Me》2014/08

10. IU ft. G-Dragon《Palette》2017/04

2017上半年Gaon Chart排行榜:實體唱片榜TOP 10

1. 防彈少年團《You Never Walk Alone》729,578張

2. GOT7《FLIGHT LOG : ARRIVAL》331,571張

3. SEVENTEEN《Al1》317,421張

4. TWICE《TWICEcoaster: LANE 2》279,814張

5. TWICE《SIGNAL》265,034張

6. BIGBANG《MADE》(正規版本)153,995張(2016發行)

7. 太妍《My Voice》143,758張

8. MONSTA X《The Clan Pt.2.5 Beautiful》127,520張

9. HIGHLIGHT《Can You Feel It?》115,606張

10. NCT 127《NCT #127 Limitless》110,865張

兩邊都上榜
2017上半年Gaon Chart排行榜:數位音源榜TOP 10
1. Ailee《如初雪般走向你》(電視劇《鬼怪》OST)2017/01

5. Crush《Beautiful》(電視劇《鬼怪》OST)2016/12

6. 燦烈(EXO)、PUNCH《Stay With Me》(電視劇《鬼怪》OST)2016/12

9. 구윤회(音譯具允熙)《Marry Me》2014/08

10. IU ft. G-Dragon《Palette》2017/04

2017上半年Gaon Chart排行榜:實體唱片榜TOP 10

1. 防彈少年團《You Never Walk Alone》729,578張

2. GOT7《FLIGHT LOG : ARRIVAL》331,571張

4. TWICE《TWICEcoaster: LANE 2》279,814張

6. BIGBANG《MADE》(正規版本)153,995張(2016發行)

8. MONSTA X《The Clan Pt.2.5 Beautiful》127,520張

9. HIGHLIGHT《Can You Feel It?》115,606張

10. NCT 127《NCT #127 Limitless》110,865張

兩邊都上榜

專黎講其他女團加埋都唔夠多仲有70000幾隻突出黎

兩邊都上榜

專黎講其他女團加埋都唔夠多仲有70000幾隻突出黎

癲佬防彈炒成倍咁多
不過都正常既 贏哂女團就已經
唔請唔覺 個封面成個火星異種咁
https://www.youtube.com/watch?v=2dT9aOiYEf8

呢條友真係幾癡線

又奶 比佢去到拍手會真係會好危險
https://www.youtube.com/watch?v=2dT9aOiYEf8

呢條友真係幾癡線

又奶 比佢去到拍手會真係會好危險

好撚核突
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞