做名店sale搵十萬一個月

361 回覆
4 Like 137 Dislike
而家冇啦
以前有
但旺季先去到呢個數
平時3-5萬左右
個個brand底薪佣金都同玩法
同一個brand唔同分店都可以爭好遠
而家聽返舊同事講就大概兩萬頭左右
想太多,birken輪到你拆佣? hermes sales手袋traget一年都幾千萬,仲未計衣物target,飾物Target,1%真係想太多。
借人account 開post 唔奇,我自己都有識差10年既朋友,但好少借人account 覆post

一睇就知你唔係呢行鳩吹
Hermes 1%
F仔依家呢2個 最難做
原來百老匯入面啲sales個個都係高收入人士
成六頁仲一張圖都冇
識人做賣衫sales 以前平均月入15萬
賣壽衣 紙扎衫 就可能月入15萬既
有 其實大部分direct sales (電訊, credit card, 健身狗)
本身人工唔錯 不過basic salary 低
所以跑唔到數就搵唔到錢 好快就走
其實要係街上面 搵客
面皮薄啲都做唔到
而家梗係啦。。。
十年之前。
而家都仲有。。唔多人
幾個
自由行, 高峰時期, 最top嗰個 Sales 有10萬 甚至 20萬一個月一啲都唔出奇. 但你話個個月 同埋個個都係咁 就一定冇可能.

絕大部份人 好景嘅時候都係 average 五六萬一個月. 記住係講緊 名店 Richemont 嗰堆 . 又或者咁講好景嘅時候邊度洗Sell野..... 企喺度都做過唔停.

冇咗自由行之後基本上都冇晒呢支歌仔唱.... 份工仲有得做都叫做開心. Low Potential 嗰啲都俾人Dull 晒 . 其實唔單止名店, 金舖一樣嗰段時間好好搵.

其實呢啲都唔係乜嘢秘密, 反而比較想知道藥房係點樣 Run 同埋人工. XD
聽過,bonus 夠比首期
但要係大鋪先有
不過呢幾年都無呢支歌仔唱
實有top sales爆糧既,意思係街霸人人都搵六七萬既年代,係得果時。
你講到sm都冇已經錯哂啦
而家好多都係食老底 幫客代購搵得仲多過份底
成日搵啲extreme case 黎講有春用咩
唔好睇少依加香港人嘅消費力,Chanel 仲係排隊排到pk,不過個fd話依加月薪基本上點都唔夠30k

同以前冇得比,但未去到諗到得份老底
H好似手袋冇佣喎
其實唔止
聽返最好反而係08年果時
果時啱啱轉高清電視
派正去賣電視果個部門真係過10萬一個月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞