做名店sale搵十萬一個月

361 回覆
4 Like 137 Dislike
如果老咗上咗神位咪無事
點啊 又關你撚樣事啊?
五毛走黎呢度開工呃飯食啊?
好天收埋落雨柴
五毛未夠鐘開工
係咁好搵就個個都做幾年就買到樓啦
咪就係
人地搵錢易唔易我唔知 不過見你失業失足15個月 你搵錢應該好難
同空姐有30k一個月一樣
都市傳說
岩岩自由行開放頭幾年的確有 利園堆名牌排住隊買 仲要有成個月大假
之後同堆蝗熟客加個QQ再幫佢哋代購真係唔只十萬
sales 唔搵幾皮 唔通個marketing 幾皮
讀書可以令你坐係office 嘆住tea/coffee 賺3皮
唔駛企十粒鐘
讀書嚟把撚
幾百蚊一條珠耳繩都叫名店
Cartier Chaumet呢啲先係名店
真呀真呀
我識朋友做sales
做到可以跟Elon musk一齊上去火星探險
咁做sales又會寫包單賺咁多commission ?
唔其
1x年前聽過中5畢出去佐敦名店sales穩定6,7皮。大陸客唔洗點sell就買

不過唔穩定,疫情食哂屎
同埋長做到唔到。年紀大易比人淘汰
未見過5,6x阿嬋做,就算電器sell d阿叔頂多咪4張幾。

跑數sell嘅工係值錢
極端d講 ibank做sell r生意個班搵得多過anaylsis銀行operation又無sell搵咁咁多

有fd乞食科做賣醫療儀器唔洗點跑都4,5皮入面d technician都搵唔到

有個講法近排賣保險爆咁多醜聞係因為呢幾年無哂大陸單
見過有人做到
名店sales 做左好多年
有班真心客仔
佢久唔久買d a貨返黎
混落去賣比d大客

一個月賣兩個a貨手袋已經賺十皮
時薪都唔只啦

一個月起碼100k
唔知你讀乜,但有啲sales要你有相關知識,就算你讀藥劑或醫療相關,都有啲去咗藥廠做sales

就算你係software house做IT狗,好多都係做sales同個客傾。落手寫曲嘅係最低級,因為你可以外判俾印度/菲律賓寫
證明啲產品食水幾深

部8K電視隨時1000蚊唔洗
如果散到d無人買既野真係值

個d垃圾佣先多
女人圈子仲要有錢個班無birkin會俾人笑

個仆街位係個sales鐘意俾邊個就邊個,個個入去既客都俾得起錢,普通醫生律師算老幾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞