做名店sale搵十萬一個月

361 回覆
4 Like 137 Dislike
和你吹系列
其實國安法錯哂重點
宣傳香港好地方
應該用呢d stat

電器sales 80k per month got !
化妝品 sales 100k per month got!
呢個係電訊界神話,只限英超剛剛轉NoW果年,平均街霸都日晒雨淋有數都係三四萬,爆糧真係特定事件先有。
一個月10萬=個個月十萬
所以sales都鐘意吹就好個個月
我10年f5畢業出黎做野
做左5年寬頻sales 平均50-70k
之後做百記做到而家 2020年前平均 80-90k month
而家做local客平均都有30零k
輕輕鬆鬆 做呢行好在唔洗點sell 個客黎得買野都係佢有需要買
百記賣咩咁高人工?第一次聽去到80 90k per month
佢仲有個post 19歲有100萬,做飲食⋯無啦啦變左16年經驗sales…
Social Status 同 搵幾多錢冇關係
未做過retail sales
不過嗰時係銀行做loan , credit card
見到好多唔同行業嘅收入
嗰陣時 電器retail 2-3萬 阿豬阿狗新入職promoter 都有 相機sales 7-8萬
名店sales 一定有3-4萬 以上
uniqlo 都好出名,可能佢定義名店係呢啲
啲闊太係hermes為咗買個birken 1配2 都十幾廿萬 當1%佣 返20日工 一日賣一個 200,000x0.01x20=四萬 加埋底薪bonus 5,6萬走唔甩
仲未計有啲貨 eg傢俬 會分多啲佣 同埋有啲街客買對靴 拖鞋 絲巾 銀包仔 仲有稀有皮bkc再要配多幾倍貨 啲sales日日話無貨係呃9你 無貨俾你姐 有錢就有貨
雖然bkc唔計佣 但最和味係配貨 月入十萬真心唔出奇
武肺過後就冇咗枝歌仔唱luu
LV係公佣定私佣
以前讀大學果陣 門口有人sell credit card
佢話佢搵5-6 萬一個月
佢話最好搵係呢到sell卡
賣英 卡英雄d sales 搵幾多?
信和賣玩具嘅sales 搵幾多?
band3先係人生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞