做名店sale搵十萬一個月

361 回覆
4 Like 137 Dislike
非遊客區同遊客區其實差幾遠?
直頭斷六親
首先已經無可能收工後約frd食飯
你放假時啲frd又返工
好多另一半都係搵返公司同事
如果樣衰毒撚依世都真係唔洗旨意搵到女
如果你以人工嚟計社會地位嘅話,overall都係醫生高
醫生淨係講冇咁搵得嘅ha其實唔駛做到consultant,mo嘅max好似已經月入過10萬,仲未計如果出去私家做搵得仲多,年資愈深可以搵嘅錢愈多
Sales我就相信唔會個個都係每月穩定10萬+
仲要人哋放假出嚟玩嘅日子你就要返工
人哋放工果陣你仲on99咁喺鋪頭等緊收工
收工後肚餓想食個宵夜但又醒起返到去冇耐都上床瞓,食咗又成晚頂住,唔食又肚餓
日復日咁嘅生活
我真係唔係返hermes 我陪朋友買多
我咪講咗bkc唔計佣 我條數計錯我柒 除咗1%外 我其他有冇講錯先 武肺前自由行一車車咁嚟 十萬一個月真係唔係大新聞 見大把支客幾十萬咁配為咗捧個birken返屋企 特別有套支劇紅咗之後更加癲
你真係唔明白人講乜

我講緊舖租比例,但你用個產品價格
月租二三千萬嘅舖,最多放十個八個人,都要選慳住嗰十萬八萬,塞你落間舖完全係倒米

加上賣車賣樓點解冇月入十萬嘅人,啲地產舖基本都係平租, 八百萬嘅樓收齊你兩個佣已經十六萬
連登第一月球人職業原來係sales
你都真係on99,自己幻想d理論就當係,租貴就=人工高
你返過工未?

賣車賣樓就係九成九都冇 幻想少d啦
真心咩,之前做pt個陣問過下店長話底薪20幾k(唔記得咗實數)

計埋bonus就30k up,bonus勉強夠俾骨灰甕位首期
賣電器係好搵
我都想入行
利申口才好轉數快
但又唔捨得呢家份8個鐘26K濕鳩工
Top sales
好閒
依家有無3皮?
真係想知你返乜工

啲濕鳩車行,一條街三四間嘅地產舖當等如普通Uniqlo。

名店等如賣豪宅,賣一間佣都以過百萬計。
你點可以用Uniqlo同名店比

點解你覺得係好難達到

而你又係邊度出錯覺,租貴嘅同員工薪金完全冇關聯
十年前買咗
今日一個double有多
月入7.5萬 醫生歎無力買樓

猶記得09年曾蔭權到電台聆聽市民意見,其中一對醫生律師夫婦說無能力買樓,引來公眾譁然。然而他們不是萬中無一,本報訪問的醫生Kenny也是同樣情況。

Kenny今年34歲,是醫管局的老人科外展醫生,打工9年,現時年收入90萬元,即月入約7.5萬元,他也大歎自己無能力買樓!他更謂:「90萬元未扣除稅款,我今年要交14萬元稅,即每月要交稅萬多元。」

難儲首期 不甘買大埔樓

他在中西區上班,租住西環一間380呎的小房子,月租達1萬元。此外,他是獨子,一人供養父母,每月要交家用1萬至2萬元;作為醫生,他每年又要花2萬至3萬元作專業進修;再加上個人開支約1萬元,每月僅剩下2萬多元積蓄。

「供樓不是問題,最慘是儲不到首期。我不是完全無能力買樓,我有能力買一間400呎的大埔房子,但這不是我所期望。」他說已打消了在中西區買樓的念頭,雖然方便工作,但樓價太高,根本買不起。

退而求其次,他說想買沙田或大圍約600呎的房子,但要交通方便,及10年樓齡以下。「樓價約500萬元,即是首期連裝修費要200萬元,我的積蓄真是不夠,而且有很多押在帳面蝕本的股票上。」
依家既波鞋街梗係無啦 正常都唔去果度買啦
仲靜過商場鋪
講到樣衰毒撚唔做就搵到女
我果時爭3-4成
你起下條友底先啦on9
咁講Sales老左就無人請
同埋有時好有時壞都幾大壓力
同埋d女一聽到你做sales
關你撚事?
有腦都知sales 搵得唔多啦 又唔係咩專業 可替代性咁高
啲名牌搵邊個賣都賺咁多 憑咩分多比你班sales
幾年前做過波鞋pt

有個同事就係兇宅轉過黎,條友仲要係幾撚識sale野

成日拎神秘人獎

佢自己都係話比盡都20 30K

跟本大鋪賣電器預左擺個人係度係答下問題

D人行得入黎都係有需要或者本來做research已經睇中想扑鎚

吹到100K,你估香港商人開善堂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞