做名店sale搵十萬一個月

361 回覆
4 Like 137 Dislike
係 sasa 果啲鳩企都有幾皮
佣金係成間鋪嘅業績計定係計個人
讀書唔成做sales先有機會搵得最多
差唔多啦
班女賣化妝品都幾皮一個月,多數果陣5,6萬
係依幾年冇左自由行,封左關,炒左一堆人姐
如果班人識諗既其實一早上左岸,唔識諗既都係照月光,d錢都係比左名牌sales搵
果陣你做個最差既sales仔都3皮
屌住戰客照排隊幫你買
梗係有啦
仲要係連登問
base係50k FG
做sales起碼都100k+啦
話哂書都唔洗讀
好似bill gates steve job 呢類人都不屑讀書架
百記師兄?
講真 而家d sales等緊開關
睇成大劣人仲會唔會一車車買野
如果唔係最top 既醫生律師其實搵得仲少過名店sales
好多時仲要低聲下氣求d sales 賣比佢
d 大牌子根本唔洗sell, 樓上都話電器都7-8萬一個月,手袋錶鑽石等等呢d 十幾萬一個月好閒

所以好多中五畢業既一早做名店sales 人地專科未畢業佢都儲夠錢買樓食正樓價火箭起飛條水供緊第二層收租財自

人地財自收租你做醫生先慢慢出黎醫管局/入firm做新仔開始儲果幾萬蚊
真 D醫生傻仔黎 讀咁多書托
去做sales好過
如果上一個年代 真係讀唔成書又睇得咁清晰
學巴打講直接出嚟做名店sales真係好搵喎
多謝巴打指教 學到野
(但依家呢個年代係咪無乜呢枝歌仔唱
如果又冇學歷要求 一個月7-8雞 真係搵得多過唔少人
讀乞食科=嘥時間
True
所謂嘅百萬圓桌都唔係年薪100萬
係, 所以咪話d保險佬成日吹水作大, 仲要未計自己作數
好幾年前做過一線名牌嘅 pt 妹豬
間公司跑半公半私
嗰陣舖頭長期 meet 到115% target 加埋舖頭啲 incentive 成間舖最 top 嗰1,2 sales 都真係有接近十萬蚊月薪
但佢地大壓力到pk,就算係 top sales 成日都比 mgr 捽數
成日都見到佢地係休息室到喊
發現只要講人工既po都會越吹越大,記得之前名店sales好似先講緊5萬,依家已經到10萬

坦白講公司點會分咁多俾你,3-5萬已經吸引到大家人做啦,當公司開善堂咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞