其實香港男人身型普偏好過女人

280 回覆
319 Like 603 Dislike
你話係就係

瑜伽提升肌力的效果幾乎等同於使用輕重量自由重量訓練和彈力帶。研究作者兼伊利諾大學厄巴納香檳分校的運動心理學實驗室主任 Neha Gothe 博士解釋:「瑜伽的姿勢與轉換和鍛鍊肌力的自體重量訓練極為相像,而維持姿勢就是一種等長訓練,可透過增加肌肉受張力的時間強化肌肉。」

https://www.nike.com/tw/a/is-yoga-strength-training
10年又太誇

由排骨仔操到有鍛鍊痕跡一年到年半左右啦
係,但你講嗰啲唔係講女玩開果種你上面講嗰啲應該係傾向power yoga, 會有啲掌上壓低位hold甚至handstand依類isometric hold既動作,一般喺香港commercial gym或者kol推廣嘅瑜伽完全唔係呢回事

加上即使你真係做power yoga, 你嘅增肌效果都一定冇重量訓練咁好
香港真係好多樓主咁樣
由女人生理構造到生活習慣都0識,就學人講女人呢樣嗰樣嘅毒撚仲要永遠不乏69對象
厭女毒撚:我唔知我睇唔到
好多女人一味覺得瘦=身形好
運動又唔做嘢又唔食
長年累月身體差到仆街
平衡力差/冇耐力呢啲不在話下
一過咗25歲身能機能直線下降
郁啲就沾寒沾凍,又呢到痛嗰到痛咁
同埋如果你哋眼中得大隻先叫fit嘅
不如考慮下克服社會對同性戀嘅偏見溝大隻仔
除咗我仲有成個連登一齊撐你哋
上面已經解釋晒唔好扮睇唔到
無講過要大隻
女人不嬲有番hip waist ratio先好睇健康
NOT ENOUGH
港女腳世一
呢個真 我都係冇去做gym 剩係喺屋企做push up, chin ups 同埋pull ups 操大少少兩舊胸肌其實已經可以撐起好多衫
年幾唔行冤枉路加超認真操係有野睇的
但要真係個個睇得出有操,我覺得起碼三年
運動去到咁上下時間已經唔再係為操嘢
而係變咗習慣
跟住就會不知不覺體形/身體越嚟越好
有啲女做yoga 身型幾正

反而唔中意peeta女友果種 雖然操得好好
成班loser唔好成日講咩香港點點點,亞洲點點點

你顧掂自己就得啦,想拉埋人地落水黎抬高自己?
求program
又屈
班女人自己都爛泥扶唔上柄啦
宜加個社會已經唔再係宣揚瘦等於靚 女人應比人保護
社會不停地宣傳要當女強人 獨立自主 女人都可以有力量
但大部分嘅女人自己都唔願改變
跳得Pole dance 有返咁上下水準 應該都幾大力
但又有幾多個係認真玩
一黎咁痛
二黎玩兩玩發覺隻手硬硬地都驚到仆街啦
係,pole dance d女係正
但講真其實本身都有返咁上下肌力肌肉量先玩到,本身已經透過重量訓練左唔少

明明依家審美風氣都唔同晒
不過老實講
女人只要唔過肥 過瘦
平日姿態注意下
唔好圓肩寒背
個波有B左右
就算冇運動習慣都已經可以好睇
反觀男人就真係難啲
yoga閪 vs gym撚 大戰正式開始
女人覺得有男人肯屌自己,就已經唔使做健身,追求更好嘅身材。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞