其實香港男人身型普偏好過女人

280 回覆
319 Like 603 Dislike
firm係建基於肌肉, 我唔係講到健美小姐咁大
如果你話肌肉痛足3日就辛苦過gym, 咁可能係你唔識操
面黃 瘦到營養不良咁
哩條片我每星期做 3 至 4 次
啲留言好搞笑
打開粒半鐘泰拳, 應該頂得順掛
試咗就知
20分鐘有至少一半都中唔到個腹
咁又無咁話誇呀
關你撚事咩
一日都係鄭瘦文

荼毒萬千少女
不過sit up佢好似無

用卷腹取代
正經方法佢地唔跟架,鐘意旁門左道
我冇話肌肉痛足3日=辛苦過做gym
我話做瑜伽個過程辛苦過gym
上面啲人judge瑜伽唔會操到肌呀嘛
我咪講做完瑜伽都會肌肉痛
係有練到肌肉囉

而且我本身有做開butt workout+resistance band
都唔會點痛
但上完一堂瑜伽就痛咗3日
即係佢所練嘅肌肉,一定唔會比你做gym少
唔好當瑜伽真係拉下筋啦
講到做瑜伽唔會練到肌肉、唔會firm
難分真與假
戇鳩
你睇下瑜珈男女比例先啦
身邊啲男人會做gym嘅唔到1/10
但1/5女人有做瑜珈pole dance 嗰類運動
唔好淨係識自己眼界去度但世界啦
港女而家無得去旅行打卡呃like先迫住行山啫
Fitness唔一定係大隻
長跑運動員嗰啲望落咪又係好lean
但唔通佢地唔fit咩
有冇諗過啲人負皮係因為個post係你開
長跑好多都係饑民咁, 而美觀角度黎講,唔會話呢種係好睇
functional 上冇否定過佢地, 不過呢個post講緊身型
有肌肉酸痛/體感辛苦唔等於有增肌效益
會痛可以係純粹你少做依類型既運動,有新刺激,身體唔習慣。
舉個例,一個大隻既bodybuilder 突然起去跑10k, 下一日一樣會痛到傻,但依10k其實係幾乎無增肌效益
無人話追求身型一定係想肌肉肥大
辛苦唔代表練到肌肉變大
我明白你意思
不過又咁講
審美嘅嘢個個都唔同
男人多數都唔鍾意太排骨
但啲女人好多都追求model嗰種骨感
係佢哋角度黎睇可能飢民身型先係美觀呢
都話瑜珈係練體型黎講只屬輔助性質
Pole dance要玩得好一樣要重量訓練做輔助訓練,加上認真玩pole dance既女仔點會多過認真操重量訓練/街健既男仔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞