其實香港男人身型普偏好過女人

280 回覆
319 Like 603 Dislike
香港地因為飲食,文化,基因,成年男女係俾唔少地方身型差男既多skinny fat,女既平胸無pat筷子腳

但唔緊要既,身型好大程度上可以靠運動後天改進
近年開始多人健身不過我發現香港男人係比較有意志力承受高強度訓練,訓練同飲食上都比較有自制力,亦比較願意學習正確知識女人好易放棄,亦會傾向用旁門左道,所以多數傳銷減肥野都係女人
係gym任何時間,男女比例都係8:2左右

希望大家都勇於進步自己
今次無圖
蕾姆身型幾好
因為d女就算咩奇形怪狀都會有大把機會
kind of 同意
普遍香港女仔都唔鍾意運動
異世界人
女人應該禁止進入健身室尤其是成日影住屎忽放上ig再tag埋間gym嗰啲
其實每日做下掌上壓/SQUAT 身型已經好過好多人
今次主題係唔靚,就廢事post啦
肯認真練既都歡迎9 hea既男女都返屋企please
真係識d 女隨心食少兩餐, 靠減肥藥減肥
做15分鐘coffee 果堆野當做左運動
最後真係冇晒身型, 冇pat 冇波, 除左瘦
返office工嗰啲 一日坐到黑 做幾多運動都補唔返啦
係,明明上下網都大地野學,仲要9減肥
係,bodyweight認真練一排都可以好大進步
肥婆食少餐 當減肥 先好笑
食少一餐,食番一桶雪糕
之後同龜蜜high tea打咭補數
真人同女講呢D 肯定比人打死 真話唔岩聽
啲女減到皮包骨就覺得好fit
我條囡AA
有幾井底蛙先講得出呢啲嘢

你去勻晒全香港咁多間Gym confirm係8:2? 屋企樓下會所做/ 跑街唔得嘅
練身型淨係可以舉鐵嘅 咁我去上瑜伽堂/TRX 100%係女又點計
因為瑜伽根本練唔到身型囉
去過三個大場,價位中高低都去過,的確係全部男多女少,得出依個結論一啲都唔魯莽
同埋練身型大肌肉阻力訓練係必要,私人屋苑會所通常都比唔到呢個強度,跑步可以練到一定程度身型都真,但認真操跑步嘅人其實都係男多個女,渣馬都多數男人
瑜珈trx係身型層面只係輔助性質
Yup
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞