同男朋友行街睇戲食飯 佢會開個Excel計住使費

406 回覆
79 Like 1558 Dislike
要面同計住有咩關係呢
後數計比其他人睇好啲
你本身有諗住比的話 再同你計都唔會有問題吧
同埋樓主自己又咪係死要面
又要人過節送禮物比啲fd威
又要攞手袋 係fd面前
Send excel俾你 笑死我
食飯aa唔係問題 其他雞毛蒜皮嘅錢都計真心cls
Hello~ 樓主男朋友
唔洗男友啦一早講左唔係
講左同佢性格好似
咁多位覺得有問題既絲打
不如試下逆地而處
試下每次食飯都自己比哂餐飯錢先
到時再睇睇有問題

不過我相信有大部分一聽到食飯要比埋男友果份都即刻諗定分手
因為女人拍拖就係要r著數
有無用咩excel function,想學
集思廣益
依度講現實出嚟,一定俾人標籤你
「女人拍拖就要r著數」 一講就知你仇視女人

咁係咪男人拍拖就係要呃閪屌?
樓主如果想係呢段戀情上有骨氣,咁你就調轉返 係佢出錢前 ,先俾錢。 唔好拖欠佢任何錢,唔好收佢禮物。

你唔想share condom 錢 ,就唔好同佢有婚前性行為, 睇下佢有咩反應

男朋友鍾意講故事,你有冇fact check 下係咪真? 唔係鍾意吹水,唔代表真係有學識喎。

你話佢下下都計住,想你自己賺錢 唔係亂洗錢。咁佢有冇敎你點樣投資,點樣增值自己?

不過你都好有問題 ,遲左排隊就要打人,仲賴落m come , 仲覺得冇問題

結論: 兩條友都有問題, 天生一對,唔好分手
冇講過係 事實要你餐餐請男友你得唔得先
我相信9成都會分手
但點解男人又可以呢
連aa都覺得自己已經蝕左

同埋我唔覺得拍拖一定要屌閪
亦更加唔覺得屌閪係女仔蝕底既事
明明大家有份享受
女方仲要唔洗點郁
又唔洗點鑽研要點樣先會勁啲
如果你唔係有心搵著數,洗男人錢嘅話,咁有咩問題?
先小人後君子,大家公公平平,大家都冇蝕底
有咩所謂
我條女都知我係咁既諗法 亦都接受我
我根本就唔需要理班港女感受
唔戴套咪唔洗計錢囉早啲俾人中出大肚結婚,千其唔好放返條仔出嚟
梗係有關係啦,本身諗住俾周應該要當面比,要後數計即係有嘢要隱瞞。咁既然要俾要AA做乜唔即場做?又要整個EXCEL又要記搞多咁多野?
柒咗就柒左啦度縮男又要威又要戴頭盔。

同埋樓主自己又咪係死要面
又要人過節送禮物比啲fd威
又要攞手袋 係fd面前

笑咗,咁你都冇做啦
根本自私,係一個關係入面只係做自己想做嘅野,人地冇要求你嘅,但自己想做嘅就同人AA,人地想你做嘅就唔願意。
收啦,超級人格缺陷。
冇人叫你比同埋要比可以即場AA,講嚟講去都唔夠膽認自己搞咁多嘢又要整個表出嚟又要記住條數,就係因為想當面型。
你呢啲叫虛偽。
點解唔即場AA?要一馬當先俾咗錢先之後後數?
你肯定係仇女incel
後數有隱瞞 咩邏輯黎
即然要比做乜唔即場做?
點解既然要比就要即場比呢
你返工唔叫你老闆日日出糧?
反正都要比

另外咩自己想做
食飯要比錢依啲係基本野黎
你父母冇教你? 講到人地既要求咁
人地想做就唔願意? 樓主既要求合理咪會做
樓主男友比哂原因叫佢唔好買
佢知道咩係對樓主好
咩係對樓主唔好 唔請害左佢就照做?
雖然我唔係樓主男友
但我想請問下 想當面型有咩問題呢
想當面型同要aa其實冇乜關係 係你拉埋一齊講
點解要即場aa? 點解唔後數呢
點解你食飯飲湯先唔食飯先?
即場aa同後數有咩關係呢

利申 平時比條女請係佢隔離睇住佢比錢
完全唔覺得要條女比錢有咩問題
我覺得要到條女比錢仲威 人地要自己比錢
我唔洗
即係有得即場AA唔做,要搞一大輪記數整Excel,share google link都唔係有原因
我飲湯定食飯先都會有原因啦
我唔覺得型㗎,但要AA唔即場做,要搞一大輪Excel表再後計唔係有原因?
我假設佢怕其他人目光,或者想外人面前扮大方姐,都有可以樓主男友想信會卡儲分嘅,但唔開口講邚柒囉。
男人出面要威返屋企計因乜,心照啦。
你都on9,餐餐飯明明要即場找數就緊係即場AA,做乜要之後計。
仲有,我邊有話AA唔啱?
我係話冇人叫佢男友上樓主屋企煮飯,冇人叫佢比左先,佢自己係要做之後又係到計好on9呀。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞