同男朋友行街睇戲食飯 佢會開個Excel計住使費

406 回覆
79 Like 1558 Dislike
完美解讀
小女人大脾氣
算唔算自相矛盾
我實打撚柒返你條仆街然後分手
有咩問題
其實都幾矛盾
不過香港好多情侶係咁
好多男人啞忍搞到唔想對住自己另一半
老實講任何情況都有利與弊
你想做小女人 想有人照顧有人錫
唔洗你為生活計畫咁多野
但有咁多好處 當然會伴隨住弊處
就係既然乜都唔洗你諗你負責
就相對少啲決定事情既話事權
同埋既然你係受照顧一方
就應該要有受照顧既表現
老實講平時人地幫你做哂啲野
請問你仲邊有資格發脾氣
唔滿意咪自己搞掂返
條數有啲難計,雖然女方會一路老落去,但同時男方一路老落去,難免表現會冇咁好,依到好似又應該隨住時間計返多啲錢俾女方。

建議嗰啲咩citi HSBC寫app嗰班人睇到依個comment,記得加依個function落你地嗰啲個人理財app到,好撚過嗰啲咩計住賺咗幾多積分嘅功能啦。
aa有咩問題啊
女人輸打贏要
你當街打人衰撚過人地用excel計錢啦
2個都有用
咁梗係要計
AA制唔緊要,但係佢喺出邊又要扮大方俾錢,返到屋企先計返呢下係樣衰
好想知佢嗰時候send條Google link出嚟係點樣講
咁既然係咁咪唔好俾囉,做乜要喺出邊扮大方返到去要計番
完美
缺乏理性唔懂得人情世故其實都係一個缺點。
我覺得如果樓主接受到,可以考慮一齊開個儲蓄戶口作為拍拖洗費基金,商量好每人每月入幾多錢落去,拍拖嘅洗費都係用呢個戶口,張卡可以由男方管理,excel可以照keep,避免有誤會,不過少左攤出黎攞錢個情況,會唔會舒服d
到時唔比你班港女咪又係口黑口面話人度縮
難啲 佢期望佢男友可以佢姊妹啲男友咁當佢公主看待
返去計返唔會話你度縮? 而家係雙重度縮。
想AA制唔會當面講,又要驚其他人嘅睇法,白痴。
就係唔係 全部都返緊工
唔明個男仔邊到完美有邏輯唔等於要忽略人地感受,佢依種係自我中心。
老實講你一蚊都冇出 憑乜話人度縮
有比錢先有資格講野吧
自己一蚊冇比啦同自己講度縮?
樓主條仔遲早變派x子
樓主快啲同佢結婚啦
點樣一蚊都冇出?Excel計完樓主咪比返錢,根本即場比都一樣,真係唔洗比會用Excel計錢?
你都答唔到做乜唔即場AA,又要臉又計住

你好喎,樓主度縮男友
分啦,kam撚到

呢個post 內容聽過幾次,又係條仔好撚鐸叔孤寒,用excel計
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞