同男朋友行街睇戲食飯 佢會開個Excel計住使費

406 回覆
79 Like 1558 Dislike
我男朋友年齡都大我好多既男人,一開始都正正常常覺得佢幾風趣幽默,又有學識。雖然大我九年,但完全冇代溝。

之後發覺佢越嚟越奇怪同佢出街食飯埋單個陣會主動拎錢出黎俾,但係各有各返到屋企之後佢就會send個Excel出黎,上面會寫住今日做左咩用左幾錢(例如一齊食飯用左150,佢就會紅色字寫住我差佢75 佢亦都因為我用咗75)記低晒全部同我一齊時用左幾錢,好似搵完我之後搭車返屋企嘅錢都會寫低我差夠佢某個數目,佢就會喺下次食飯嘅時候同我講提我還錢

唔係我唔想即時俾返錢佢,但佢次次都好man咁一馬當先拎銀包出嚟俾錢,然後同我講:之後先計啦~ 然後收埋張單。

但係佢連condom都同我AA ,買完計返入佢嗰Excel表。

就嗰日聖誕節啦,咁佢非常之貼心上咗我屋企煮咗聖誕大餐俾我同我屋企人食,嘩 果下我覺得自己有啲想嫁俾佢,佢仲幫我哋洗埋碗之後先走,咁我就送咗佢去搭車啦。佢亦都問我好唔好食,咁我就當然非常開心答佢好食啦!

咁我之後就諗起之前同佢買嘢好似冇俾返錢佢啦。(係我哋一齊咗一個禮拜之後,佢就已經share左條Google link 俾我,叫我可以自己睇)我一望 仆你個街! 嗰餐聖誕飯佢竟然要我俾返75%佢!跟住佢話我比較細食所以比70%就得啦(計埋屋企兩老 所以四個人食)

我唔係覺得佢唔好,唔想同佢分手(thx),但真係好小氣。
年紀大又孤寒,樓主唔好放佢出個market呀唔該
咁都唔分手痴撚線
你俾佢屌一次扣3000,叫佢找返俾你囉
但你忍住唔好屌返佢喎
又係呢d post
放心 好快一渣男女平等撚入來屌你
但佢對我好好我平時脾氣好差,係街打佢佢都唔會話我,重係咁平復返我情緒
我一定唔會同你計返condom錢。

pm我啦!

一向都唔用condom
condom錢都計

你千奇咪撚放佢出黎害人
有撚病
兩個都天造地設 咪放出嚟害人
唔撚洗你自己計仲想點?
已經冇收你手續費喇臭西
分手 只要同你計較既全部都分手

愛你既 就算係金牛座都唔會同你計
我唔係想同佢分手

我大學有咩功課唔識佢都不嫌其煩教返我,放工返咗屋企都會上去我度補返我miss嘅堂再返去。

我脾氣有少少差,前仔都係因為咁分咗手。試過有次因為佢遲咗排隊,幫唔到我買某啲嘢,我一眼火遮眼一巴車咗落佢到,響到附近啲人都望實我哋,佢冇發脾氣仲會安慰返我嘅。
抵撚死俾老嘢屌又食又拎絲打你一定好撚豬🙏🏻
樂觀啲睇,佢冇收返你補習費
CONDOM 錢都要問條女攞
佢係咪Account 佬,職業病呀?
你既問題比佢計住條數更加大
唔係我唔想即時俾返錢佢,但佢次次都好man咁一馬當先拎銀包出嚟俾錢

死要面 俾街外人覺得佢好大方好gentleman
佢咩都要一人一半
Condom話有份所以要出一半
平時食嘢如果佢食得多佢會計話出六-七成咁樣

佢送禮物畀我會計返入個excel表啲日期時間同價值
我送咗個袋畀佢 佢居然去查返個價值揾埋折扣咗幾錢寫入個excel表,話想紀錄返我哋嘅嘢
你地係天作之合,一個孤寒到死,一個脾氣差就打人,請唔好分手
以為自己出po男朋友出完街會excel mark數
最癲試過送我搭車跌咗錢
返去個excel都會mark做我嘅expense
利申:已變ex

點解分嘅?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞