YouTuber 阿豬財務自由仲開課程教人搵錢

458 回覆
418 Like 16 Dislike
其實應該真係當興趣,番ibank咁長時間都仲出到片真係勁
睇佢以前既片都覺得佢time management 好勁
阿豬做開Trader我信
因為ibank做trader無乜特別
佢寫自己本book 1億美金, 又唔係真係好多
同埋Trader通常都有交易指示跟, 唔係自己玩晒
我諗佢最大selling point係sell自己美國名牌Wharton畢業,再加係ibank做到ED, 真係冇咩依類背景KOL
但都係果句,咁好搵既唔通真係賺夠咩
佢睇圖, 應該無睇基本分析, 我覺得佢仲廢過施傅.
唔知唔好彩定咁岩喇. 我跟佢買幾隻, 幾隻都輸10幾 20%.
所有上位嘅人都會比網上洗禮一ROUND
搵野黎鬧有幾難呀, 個個人都唔係完美架啦, 放大個缺點, 將啲優點忽略, 就可以用力咁鬧佢垃圾
今鋪真係阿豬阿狗都有得教人搵錢
無知一問,其實點為之ibanker?

係ibank做support或backoffice算唔算?

係ibank做middle office又算唔算?

做茶水阿姐都算係ibank入面做啊
好撚中
佢prop 定market malting 定execution trader先

可能prop desk, 再幫ECM/DCM 支持下D客, 已經玩完果1億
就係唔出樣,nothing to lose先出課程
係 唔識judge 佢識唔識炒
但佢講ibank 嘅嘢基本上都中 應該真係做過

佢係勁就一早係會員群提大家走佬啦
佢話會員群可以提水牛市尾段,
但以我所知,btc崩到閪,
佢都唔敢叫會員清倉

https://youtu.be/Rcbaq1eSfWo
如果講美股要崩,
文仔都係1月11號直播有提到。

https://youtu.be/wXYt8zDA1CM
1月25號都講埋btc要崩。

依度唔係話要文仔有幾準,
而係佢個思考流程,
佢的內容有無邏輯。
usd100mn 真係唔大既,不過如果係prop desk都叫有自己既p&l 都叫比較可信
等佢哋燈多啲就啱,到時我財自就多謝佢哋
應該講﹕如果套現唔到佢個價值,不如留返d 時間炒股好過
Rain嬸嚟喎
人哋Wharton 畢業
廢極都有個譜啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞