YouTuber 阿豬財務自由仲開課程教人搵錢

458 回覆
418 Like 16 Dislike
唔知啦咁就,係唔係都唔關我事

反正要課金就不了,比4萬去打機都變全服第一啦痴孖筋
假架 屌你老母
睇過佢片就知佢做過ibank啦 連燈仔又笑鳩人

利申做過
無謂比錢,有啲secret啲嘅野佢又未必會講/肯講/比講
聽下平時free個啲就夠
係,正如每個行業都有潛規則

我賣樓有床單呢樣野係真,我以前唔信,自己親耳聽到先信
佢教人設置電腦螢幕個部分都幾好既,
至少自己原本唔識咪當免費學下新野
洗咩YouTube ,講咁多連登仔都只都係想要幾個number必升十萬倍發達姐
見到啲連登仔話一個ibanker唔識投資就覺得好笑
俾你地班友踩到一文不值
教唔教到人一回事
起碼佢講野正路
睇佢youtube真係有料喎
有晒ref唔係9 up
利申:唔知佢開班都唔會俾錢買
波都唔露下, 點課金
已經有隻柴狗
咁財自左都可以開班既
天王巨星、球星、影星一早發達同財自左,又唔撈咩
大把上晒神枱既trader都寫書同上電視鳩噏

近啲講,七師傅都話軒公仲出黎撈係重名多過重利啦
(唔係為錢唔重要,而係講緊搵到錢既人更重視reputation)

人有唔同追求
除左錢外,仲有影響力、名聲、尊重、滿足感等等

不過都明既,連登仔咁多失敗者放負又點會明
連錢都未搵掂仲要諗人地搵到錢仲出黎做咩

網上世界,有人無料扮四條,亦卧虎藏龍
學下唔同人既優點,取長補短,唔好下下質疑
擴闊眼界同提升思維再出黎講野啦小朋友
夾錢買再share
錯了
做Front一定係大隻靚仔
咁平心而論
美國啲鬼佬用英文真係面向全世界,可以做到薄利多銷
但香港廣東話市場細,未必做到好平

拎Udemy啲編程bootcamp黎講
一樣造到好撚平 幾十美金上到你唔上

入到去
英美唔講 仲有成大堆歐洲同印度人起到買course
呢下真係無計
英文語系市場太大
壓到價好低一樣大賺

同埋認識到來自世界頂尖嘅人
呢樣野都係收費比唔到既價值
佢前兩個月先吹奏luna好穩陣
鳩up自己ibanker ,又話自己讀書好勁
樣都無話自己碌鳩20寸長都得
連樣都唔敢出,敢出課程…
師兄係咪見得傳銷狗多
又judge 人英文
老實講
Trader普遍毒撚樣 出街都唔顯眼 平時忙撚到打J都冇力
睇得膠戲多

老蘭尖咀啲人都好型,邊係咁
笑撚死 屋企咁疊水緊係財自啦
佢屋企人成日好以佢為榮 痴撚線
你點知的
個幾個垃圾第二廢就係佢 阿斗第一
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞