YouTuber 阿豬財務自由仲開課程教人搵錢

458 回覆
418 Like 16 Dislike
戴眼鏡好睇好多
已經有錢既人咪會追名氣
ibanger
屌你揾條傻尻同啲巨星比,笑撚死
最好好似etoro 咁俾人follow同copy trade show 下實力先,賺到錢俾佣無問題
堅??
cao水cap到風生水起
我覺得佢有料過其他youtuber
但唔會比錢買呢類課程 哂氣
唔咁做點夠外國生活即使一個人join都一個月洗費
ibank奴工啫
佢叫人買韓國果隻 輸到仆街
股乾爹,1mustlearn都有料,廢少少嘅就rainishere
有咩鬼佬推介
去world cup trading championship of futures trading或者us investing championship 到search下頭幾個
Rainishere 都講得出係咪個個都輸到懵左
咪話廢少少嘅拎嚟聽下客觀數據都可以,無個人判斷聽邊個都死啦
Richard Moglen 成日都請到D勁人返黎做訪問
有冇人買左課程可以分享下
用呢幾個例子係驚你啲小朋友唔明咋
讓你易啲想像「出黎工作並非全然為錢」呢個道理/立論

想話我比喻不當?我比多幾個適切例子你都仲得
我咪有句上位既trader都可以出書同出黎鳩噏
洗唔洗要多幾個名呀懵撚

唔該想批判一個人出黎做有無料
就拎佢教錯/柒/差既野出黎講
唔係純粹「財自左仲有黎撈?」果啲陰謀論
你話艾文定阿豬往績垃圾同教錯野就值得屌姐
(我都期待入黎見到一啲實質既討論或證明)

仲有
「比較」並唔係我篇野既重點同原意
「出黎工作並非全然為錢」先係我想帶出既主旨
閱讀理解拎U? 定12歲未夠未有足夠認知發展?
柒頭皮
施fu 啲仔女都未財務自由
冇出過audited PnL 既KOL 一律當垃圾就得

根本大把鬼佬twitter 好多野學,係連登仔唔識英文死都要俾錢聽廣東話二手料
咁又唔可以咁講
CV 都係幾行字講佢過往工作經歷
你都係基於佢公司名去判斷呢個人識啲咩
但佢個case 係佢有個youtube channel 比你去判斷呢個人有無料
之前join過佢patreon. 跟佢買股輸到仆街. 屌佢老母.
跟佢買左啲咩輸到仆街
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞