YouTuber 阿豬財務自由仲開課程教人搵錢

458 回覆
418 Like 16 Dislike
唔會話佢呃飯食,不過all weather 個max drawdown 就黎破40年的drawdown, 會唔會只係債市牛市的神(all weather有好大部分係TLT)
睇黎你應該係社會底層無乜見識個批
佢係教心態同俾啲圖,計下啲back test. (不是一般的圖,佢自己整的(應該係))
22000點時,計定曬數話定破20000分注買2800(你見佢啲訪問都係咁講,無馬後炮),要知道叫人買2800,正常都無人笑。佢講曬個原因(港股由高位計跌35%,好多時都值博),同埋講埋點分注。
不是上年叫人買2800,而係早幾個月叫人留意,未跌到但接近20000,預早講曬方法。

佢幣就好睇好,但完全根唔到佢個方法,佢係用Algo 炒。
真係,呢個真係無馬後跑,起碼披床唔係馬後砲,講定曬方式同恒指個水平以及注碼點買法。
永遠太淡美股
只識大長金同大長銀
故仔可以聽,但對交易可能係 負幫助
連登仔是旦一個都勁過佢
輸到傻咗
見到師傅咁好搵
相反要risk capital 炒野先賺得雞碎咁多
緊係開班
真 當streamer donate 下咪算
買course?算啦
買course買佢好過買施傅
施傅只係一個財演
條廢老唔係?
呢個世界邊有包生仔
你讀完大學都唔會包搵到工
相對黎講買個ibank trader + 炒贏過既人點都好過買d財演(如施傅
佢老婆好似正d
師兄聽開咩英文
做咩都係
你唔all in 點會成功
Trader 緊加係冇得當side hustle
你唔係full time 點跟到個市場 到頭來咪又係做韭菜
好似係prop

英文好真係爽好多
Mm
咁有追開佢都知佢本身都唔窮
幾千萬應該有
係呀
大把矮仔毒撚樣

我輸

可唔可以搵個大隻既做例子
早排有個真係做trading desk嘅巴打上黎開po
佢話一收工落gym room,見到半枱同事都係到
當然呢d興趣喜好個個唔同啦
由身形去判斷係咪有料無乜意思啦
show過去幾年真倉成長曲線仲實際
Do you jerk off?
財演界只信革蛇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞