YouTuber 阿豬財務自由仲開課程教人搵錢

458 回覆
418 Like 16 Dislike
等睇連登大師笑鳩ray dalio 廢老出書呃飯食
Ibd 返一到六,早八晚二,星期日回血係基本
呢幾年好到仆街wo格離個ibank post有位Ching 話佢鬼佬同事收到bonus 就出部牛
有無鬼佬channel推薦?
連登仔:價值投資過氣啦、炒弊炒NFT啦
連登咁多師兄仲有料啦
阿豬?呸 食屎啦
佢老婆好似幾靚咁
第一次聽有人叫佢做妹
岩呀,你本身有CFA FRM呢d咪識活用佢d技巧囉
可能聽落會車一聲添
乜野底都無亂用終有一日會輸身家
騙徒萬變不離其宗,就係想要你銀行嘅美金...
連登仔係咁格局太細 窮開係咁,永遠睇唔到雙贏,總之要付出但唔係guarantee 回報 = 呃錢,開班教學 = 呃錢

就算幾叻,自己炒都係有風險
開班教人= 0風險
咁都睇唔到
會啦應該仲會講 咁有錢財自左都開班,擺明搵水魚啦
總之開班就係罪

無錢開就搵你水魚 有錢開 都係搵你水魚
最好就開班每人派番十幾萬比個本你地跟住個porfolio投資
求下你地 報我啲投資班啦 我真心賺夠 好想你地都賺下

最多每人報名費全免兼派返十萬俾你地

如果你地蝕左 我再倒貼返俾你地

再唔係我賣哂啲物業 申請破產去幫你地
好多人係睇艾文免費班
賺錢先再報收費班
公司請人睇有冇料 , 最客觀嘅方法得睇 CV + 打電話去舊公司 ref check

收錢教投資嘅 CV 最客觀判斷有冇料 , 我覺得三樣嘢 , 做到其中一樣就得

1. 參加過投資公開賽 , 未必一定要拎冠軍 , 但最少要見到比賽成績好好
2. Show 自己過往五年 真倉equity curve , 條 curve 要靚仔
3. 自己做唔到唔緊要 , 但教出嚟嘅徒弟大多數都做到 1 or 2

只喺 Youtube 拍過片嘅唔算 , 因為係收錢教人用自己真錢去投資 , 要求應該要嚴格啲
免費教就要求唔到太多
絕對唔係啦 剩係佢有youtube channel 已經大把人請. Cv先最唔重呀要
蔡嘉民?
koko哥先每個月收幾十
老千嚟講算唔算業界良心
下, 唔差啦下話..
唔通要健美先生身型咩..
只相信cfu
阿豬打手?
講下又打手真係好極端完全冇比過錢上投資堂純粹覺得連登仔諗野好極端
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞