良心AA 您問我答 23

1001 回覆
8 Like 21 Dislike
傾價係咪最好拎票傾?
咁張票應該點寫好,寫業主律師行枱頭、背後寫只供xx單位xx樓價交易使用、有效期一星期?類似咁?
買家拎票同aa上門同業主傾最實際?
你真係睇岩咪開票
簽定臨約 大力少少鋤個價 試下最近成交價再低啲
傾唔岩咪收返張票
換樓業主睇見有票 只要佢一應承就出到貨
會易鋤好多 btw當然唔係一下就鋤低幾十%
宜家係有價但無市
做到出黎嘅成交好多都係新高
但成交量應該係腰斬左一半
個個Case唔同
唔一定下下一黎就拎票傾,因為你個價爭得太遠,業主多數一黎就直接Ban
通常做法係去到最後直路,仲爭一口價嘅時候
就拎齊野過黎砌埋佢

類似
未必個個業主肯傾價嘅階段就出黎
但個價去到接近最後一口價嘅時候,就要開始做準備
今日無客,星期日係咪通常啖啲?
請問佢點樣比張約你睇嚟傾?上面填定對家的資料?
到時乜都填好曬佢,連埋你想出果口價,一次拎曬所有野放枱面,搏佢簽約收票
睇樓有冇遇過痴線佬業主係大廈對講機都應機, 上到門就扮唔係到, 一開門就周圍屌人仲嘭門 真係乜人都有
遇過你
兩個麻甩佬,50歲到,話有小朋友住,唔知乜嘢關係
我又未見過呢D咁痴線嘅業主
相認post
曲線引爆
如果家人不在香港想放樓,但層樓係佢名,我可唔可以係香港幫佢放?簽臨約可否代佢簽?
你叫Agent幫你安排電子委托書,Send俾響外國嘅業主簽
然後臨約可以速遞過去俾佢簽

如果你想全程幫親戚簽,就需要搵律師幫你整定一份授權書
想請問樓主
想租樓,睇完租盤,開價偏低的話
AA覺得冇咩可能,會照報畀業主聽,
定會扮野報左費事打搞業主?
開完價話要等幾日先覆到正常嗎?

另外,有咩方法可以chok到業主最低心理價位?
thx
都會照打電話嘅
想問下賣樓一開波就要簽張放盤紙, 寫埋1%佣金. 如果我想比少d, 係咪簽放盤紙時就要改番個%?
定係到時真係賣到樓, 但係個價唔到我既offer, 再同AA講個佣金? 唔該晒!
正常都會打埋電話過,套下業主底價都好
不過呢D Agent會幫你搞架啦
通常都未必即場傾,可能會落大堂先試下電話傾價先
擺枱通常係最後一步先搞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞