良心AA 您問我答 23

1001 回覆
8 Like 21 Dislike
半新樓低層成交價係咪通常高過估價?
淡淡:無可能 明明專家都話美國加息 樓價一定跌到pk
有無人解釋到?
Grand Yoho :地鐵上蓋 樓下有大型商場 周圍有齊
晒民生嘢 依家800萬內都已經有大兩房 有梗廚
柏瓏:除左地鐵上蓋 周圍咩都無 800萬內都係得細兩房 開廚 樓花價兩年幾 但係個個都仆去買
係因為香港人太有錢 定係香港人太易呃
低層長期估唔足架啦
高過估價好正常架喎
睇唔透
有D人對一手情有獨鍾
如果你買樓都幫襯埋佢 佢會更上心
中銀上網搵唔到層樓應該未update,有無其他網介紹
如果無就直接搵Banker手動估
太新電腦未有資料估唔到
仲有北環線2線交匯同低密度湖畔式設計

結論你識條鐵咩
不過Grand yoho 8舊應該入唔到大2房?
栢瓏我都理解到D人唔想買咁入,想搵近返D市區嘅盤
通過長樓花方式Lock左今日口價先

反而入Silicon Hill嘅,我就唔係太睇得透
你依家買二手grand yoho都一樣係lock左今日口價,但係即買即住

今日Grand Yoho 嘅 叫價 (黃色App)
結論:我窮
我自己接觸嘅客,有D就係唔想買咁入,但又買唔起荃西,所以先入珀瓏
真實成交紀錄我就唔多見
實地考察過 錦上路同元朗距離唔遠 反而錦上路離荃西就好遠 地鐵要8分鐘 而錦上路周圍真係咩都無 ,荒山野嶺。Yoho 周圍就發展成熟,完全係兩個世界。但係價錢就grand Yoho仲抵過柏櫳。 所以先覺得奇怪
利申: 純學術交流,都希望柏櫳買家賺到笑
可能Grand Yoho業主見依排比柏瓏搶晒d客,搞到腳震 ?

Grand Yoho 兩房梗廚9球啦,800連mid town都買唔到

咁樣解釋到點解柏瓏8球零兩房咁受歡迎啦
我接觸到嘅客會考慮到嘅因素
1 開積好,無工作平台
2 2房價錢未到九舊咁癲,睇成交就未見過2房GY有7字
我自己覺得似廣告價
3 大家地鐵拍地鐵姐,你渣車對地鐵咁無得講架

但我之前都有同買左嘅客講,佢最後價單果口價一定唔係最筍果隻架啦,買返黎預左要守一段長時間
我幫唔到佢地做選擇,決定權在佢地手

不過我問左唔少客,無論係唔係跟我入,又或者跟其他Agent入嘅朋友,佢地都係不約而同咁講,一定唔會渣車
因為隧道費貴到仆街
但我見紅色app都係有唔少800萬樓下大兩房。不過當然真定假就唔知 。要親自睇樓/AA 幫手證實
如果Grand Yoho 大兩房係開到900,咁成件事就合理返好多
我都相信只要守得耐 柏瓏將來都幾肯定會升
唔理顏色,四大行都好多假價嘅盤
Grand yoho 900萬只係買到細兩房大兩房要接近千萬啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞