良心AA 您問我答 23

1001 回覆
8 Like 21 Dislike
最近買左momax q.power touch 10000mah mfi
有冇巴打用緊用無線叉唔知做乜叉到部電話爆炸咁 我係咪買左假野?
想知更多
講真 700零萬800萬
除左呢到仲有咩選擇阿
仲要新鴻基新樓
真心覺得唔起鐵都輸極有限
起鐵就贏哂
點都唔輸比隔離火炭中洲
覺悟就係唔起鐵
但係個個位起鐵真心唔難 唔洗點爆路 因為本身已經有鐵會經過,而家就咁加個站係度
係唔難 但起唔起係個問題
第一 silicon hill港鐵無份 做乜要起個站幫SHK
第二 港鐵都係私人企業 政府無比著數佢 做乜要起 唔通真係為左多幾個客起鐵咩
第三 其實唔起站 白石班同科學園班撚屌 都係會由大學 沙田 大埔搭鐵
我覺得睇政府之後對科學園既發展,如果打算係科學園發展一個小市鎮,我覺得真係有機會起,因為現時污水廠個邊都會填海起樓,變相科學園更加似一個新既小市鎮

到時交通配套就要符合番科學園而要起個鐵出黎
全部無線叉好似都係咁
除非你用蘋果官方果隻
佢宜家報告入面好似係有兩個暫訂選址
就算真係起,都唔一定會起響優景里
多謝原來回錯post
到最後其實都睇好佢會起
因為第一施政佈告講左 而李家超話會延續林鄭既野
第二而家立法會 財委會應該乜Q都通過架啦
第三科學園應該會真係發展 北部都會太長遠啦 暫時呢幾十年應該所有科研野都係科學園搞
第四個鐵應該會連帶商場 叫有番d野比番港鐵 港鐵覺得夠唔夠肉食就另外一回事
佢另一個係邊
因為無線叉本身個功耗都大
中間叉嘅過程奶媽同電話會熱其實好正常
果個位置行去科學園好Q遠
無記錯好似係起返過去科學園果邊
(唔肯定)
冇計已經算最易起其他都要研究同爆地,變相個時間會更長
咁就應該有撚排又要研究,爆地等
留意返

林鄭月娥今早被問及時表示,珍寶海鮮舫與海洋公園無法達致完美方案「無可厚非」,亦重申「我唔會因為話喺施政報告講咗啲嘢,但實際上係無辦法執行,或者需要政府大量公帑去執行呢,而勉強去做」。
唔係堅持要新嘅,我會選擇退一步簡返碧湖 花都
唔介意遠少少,睇下帝庭 御庭 綠悠?
即係你建議碧湖好過牽晴間?
因為碧湖鑽石廳
牽晴間方方正正又好似實用啲
除此之外兩個盤好似唔大分別

依家望下你建議嗰三個盤先
可以比較下,睇下自己中意邊個
賭輸成個百石角一齊冧?
最多成個區一潭死水姐
點睇飛揚海之戀之後又一個誠哥尷到痴線嘅名
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞