良心AA 您問我答 23

1001 回覆
8 Like 21 Dislike
位置,以後發展覺得好唔好?
作為市區大型發展項目,會幾容易吸引到投資者入場
Selling point就唔算多架啦
睇左價單先啦
會唔會太近殯儀館
有機會會有影響
我覺得好過港灣豪庭嘅
港灣都係叫近一座,但紅磡嗰度有三座大嘅加公眾殮房,仲有附近幾條街都係殯儀業,行去紅磡/黃埔一定經過,行去黃埔又唔算近。
唔過條機利文街就冇乜長生鋪
佢黎緊會想重點發展購物街(亦都係佢宜家一個主打大Selljng Point) ,相信發展商都會一定程度包裝好成個4街區
不過可能會做成一種現象,就係四街内好美綸美煥,但一行出四街就變成另一個世界咁
啟岸裡邊又真係幾靚
嗰個位最近何文田站?咁好難唔過機里文街,始終唔太近黃埔。之前去過嗰區都幾陰沉吓,唔知重建洗唔洗到浸徐。不過四叔樓可能又劏到200呎600萬
話說1000萬兩房7年樓齡內係咪已經無咩選擇?如果非大西北非康城非馬鞍山(返工返香港島),荃灣/將軍澳高質少少嘅盤好似都過咗
將南無海景開廚兩房大把
1000好似得返Savannah 同海翩匯最平嗰啲?
Campton 仲有最後2-3件貨尾唔洗10M
你睇下考唔考慮

市區選擇唔多
自然走正常就唔會計嘅
本來兇宅就唔存在一個法律上嘅明確定義
不過始終有D人係會介意
Capri,Parkside,天晉系無乜景觀既一定有
我都係驚佢開積同呎價又玩野
不過呢個盤係恒基一部負責,應該會好少少嘅
天晉無啦,早排先睇完黎
咁真係要搵番Capri Parkside Savannah 帝景灣 Alto
只要你死亡證上面有注明逝世地點係響單位入面都計
如果佢係發現未過世,一路搶救到醫院先走
死亡證就會注明響醫院走

一切以死亡證資料為准
業主先會注上去,其他理論上好難查
除非上過報

自然走嘅相對上容易接受好多,好多人唔會太介意
(當然都會有D人完全唔考慮啦,但一定好過自殺/他殺)
Prince Central 口價拍埋瀚名點賣
瀚名未賣晒佢都唔使旨意
好明顯發展商都驚加息
心理上點都有影響
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞