原神[10]

1001 回覆
17 Like 302 Dislike
亞服係日本

新活動幾好玩
神手
要100%完成率先有新稱號
1個良好 99.9% 都無

編左幾個地獄級俾自己玩
我係3把風鷹劍屌佢老母
有冇主c 推薦下 新手
七七3命已經做得主C
你而家有D 咩主C先
冰/火一定要有一隻主C
0課金齋用4星的話
火:香菱
冰:凱亞
到時有心水5星就換走佢地/轉裝做副C

再唔係嘅歡迎加入諾艾爾女僕教(不過畢業要求太高唔建議過早培養)
其實女仆隊建議用咩隊員
用緊煙非主c 夜籣副c 打蒸發 但條煙好似豆腐做咁 比怪惦下就收皮
同埋果聖遺物點配 勁既遺物可以係邊度打 見佢試玩4魔女?
依嫁主線去到乜鳩仙人頂 係咪唔好推得咁快
因為女僕無大技=無輸出,加上元素戰技0產球
充能成為佢最大嘅障礙

主流:鐘離/五郎/阿貝多/雲菫 玩純岩隊

上Buff嘅落一至兩個:鐘離/五郎/雲菫
充能至少兩位: 阿貝多/岩主/雷電將軍 或其他產球多嘅角色
充能位可以五郎堆爆擊率拎西風弓/雲菫堆爆擊率拎西風槍 做曬上Buff同充能嘅功用

女僕本身0-5命就 華館4件套 or角鬥4件套
雙爆頭/攻擊砂/岩傷杯
其他副字條堆雙爆》防禦%〉充能
6命攻擊砂換防禦砂
法師點坦到啊
你要多一個盾角
鐘離 or 冰貓
兩個都無可以搵女僕頂住先

其實煙緋玩4樂團仲靈活啲
不過你冒險等級未過45前唔好咁快刷聖遺物先
有咩用咩就得
攻擊力就煙緋/HP畀夜蘭

仲未係完美Build不過你可以參考下
我好多樂團得閒整套俾煙婔玩下都好
我2.7 先開始玩未有鐘離 如果有復刻 要抽既話應該胡桃好定鐘離好
女僕開盾cd 好慢
想問埋 突破武器啲素材邊度打 我見係每日都唔同 但我搵唔到地方入去打
另外啲靈龕匙 幾時用最好
你今日免疫左未
1. 鐘離>胡桃 (因為胡桃要一命先玩得到)
2. 女僕係過渡用,用處係彌補你隻煙緋無大技盾嘅時候填補空缺+女僕Passive自動幫場上低血角色上盾嘅效果
3. 你未搵到個副本位置姐,開攻略網 /搵人幫你開 (亞服的話我可以幫手,台港澳就Sor9ry鳥)
4. 見到就用啦,唔會因為你冒險等級高左而獎勵多左,佢送啲嘢去到後期等同肥料
我用煙緋主c(0命)
只要唔升大世界
d怪就好似豆腐做咁
煙緋應該係最好既4星主c之一
除咗幾隻火既怪
其他都可以直接車落去
而且手感仲好過某d 5星
如果我有資源一定抽到滿命
唔升大世界
原神撚果然鍾意掩耳盜鈴
我都係剛開始玩 現在29級 亞服
主力刻晴 行秋 香菱
未知可以點發展 第4個人係出芭芭拉定女僕?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞