原神[10]

1001 回覆
17 Like 302 Dislike
夜蘭 早柚 魈 綾華/莫娜
真正大世界接力C
聽你咁講想課金了
E技好正, 想比皇冠升到10
即係活動黎?
咁好似仲好抽完夜蘭可以回下血先,仲正
幾時宵宮RRRR
睇左d實測片,0命同6命都係T0,6命傷害直頭毀天滅地,應該又係一隻人權角色
睇實測帶西風弓搭配胡桃增傷已經多過六命行秋
我會抽個0命,留石比萬葉申鶴and雷神
瞓前換咗件裝置試下力水
https://streamable.com/jwm3s4
同樣6命
閪風專武差幾遠?
唔想俾錢抽綠槍 見到把野就面目可憎
6命得就唔差在啦
條氣唔順 成日武器pool夾件垃圾
一陣試下
以我之前test既印象仲慘過3星彈弓
加個條件 大約200%充能

因為唔計充唔打一波 點都會係三星弓勁
有人測試夜蘭話生命%同爆傷差唔多
夜蘭入唔入到雷神隊?
綠槍唔算差啦,高白值加爆擊個個都啱用
佢都叫差,咁啲無工而還系列同專到唔專嘅專武算乜嘢
我之前test就 40000+血
爆傷頭 (生命14.6%)244crit dmg
生命頭(+1255生命值)200 crit dmg
都係爆傷頭高幾千

講多少少啦
好多人理解錯咗4絕緣下充能同生命比例邊樣加成高(特別係果啲YouTuber成日搞到誤導人、例子就係蒼古既普攻重擊buff)
從來都係「自身」大於後算「額外加成」
P.S:除咗申鶴E
所以我之前都提過、除咗0命之外唔需要煩惱充能
用終末200充能兩下E都係差1滴仔元素(殺到就夠滿)
同埋唔洗諗任何一把弓可以同若水比、impossible

Test results
夜蘭單人
E/Q 13lv 、全部 0下E計(4命E會加HP上限、所以全部剩開技)
千岩2+水2
Test對像 LV88 海亂鬼

西風精神5
HP 39873 / 156.5crit dmg / 充能 201
破局矢 14752
西風 E 14600 (crit 37229)
Q crit 8400-11500(2命第4發9779-12990)
6命5hit破局矢 24000 x5
兩下E食埋西風弓白粒 夠差滿Q

若水精1
HP 42185 / 244.7cri dmg / 充能 144
破局矢 20989
若水 E 18700 (crit 61336)
Q crit 13132-15xxx (2命第4發16000-20000)
6命5hit破局矢 37500 x5
三下E差滿Q
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞