一人一個香港人去旅行失禮嘅表現

300 回覆
441 Like 32 Dislike
上下限差好遠係真嘅
咁一定有啲係好人 有啲衰
全世界都有依啲人
開依啲post係睇唔化姐 你睇得夠多人就知到到都有仆街 label香港閪客無乜意思

要比較 外國客仲難搞 個個都覺得自己應該要有好多rights 樣樣都要啱佢心水
西人就覺得自己啱晒 你解釋都係鳩up
另外會覺得自己高等過你
中國人就乜都要嘈 但有陣起碼聽你講 因為佢唔識
印度人就一定有成個家庭一齊同埋好撚著重屋企人 有事就會成班一齊出面
ching修養未夠
因為通常啲人見到香港人先有自信去評價佢哋
去旅行緊係咁諗㗎啦
喺外地食家鄉菜,多數又markup,
又未必好食過香港,
鬼佬地方嗰d,求其一個師奶都整到嘅chinese food,我哋睇一定係地底泥㗎

我覺得韓國大媽大叔仲恐怖過大陸人
開放自駕遊真係on9
你話北美嗰d冇車會死嘅地方就話姐

日本冇車都大把地方俾人玩
開放自駕遊真係玩死當地人
至少整個模擬駕駛試,fail一次要你等一排先考咁先得
香港唔會有,因為一有就會自動變支那人
嘈呢啲好少事姐
啲鬼佬/中東佬周圍catcall啲女仔啦

利申 歐洲住
我第一下諗到係嘈,之後禁按熱門排序,頭幾個都係大聲同嘈
搭飛機去多哈,食完晚餐機艙熄燈,好多人訓教,有個後生係咁同個老野傾計on99
真係on9
一頭金毛,幾廿歲人著Ape覺得自己好潮果d
機鐵、巴士已經開始緊
駁唔刀
呢啲等個大自然叻操事叻唇啦
有次去日本睇夜紅葉
有個位比人排隊影相 但無staff睇住
日反而外國人排隊 少數日本人自己都打尖直接去影
有日本後生出聲屌都唔理
顛覆左我對日本人既印象
真呀,佢圍內講冇咩野
直頭係啦
試過住六人房
另外五個都泡菜妹
簡直惡夢黎
玩到半夜返仲要不斷出出入入
又開射燈又開風筒又傾計
叫佢靜D就靜完三分鐘繼續嘈

利申:絲
就係佢有個presumption係你班友唔識英文所以you speak good english囉
美國人一啲啲啦 有啲會出下國讀過下書都正常嘅
同埋佢地自己介紹會話自己來自the states
鬼佬仲嘈 嘈撚到你嬲果隻
所以香港嘈就唔失禮
明既
英國美國都有國安法添
臭蟲論麻 人地嘈自己嘈冇問題
點解人人都唔守秩序淨係捉我係咪歧視中國人?
咁而家一人一個香港人去旅行失禮表現
唔係一人一個鬼佬去旅行失禮表現
你魚生真係比錢買成條魚既話有乜問題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞