一人一個香港人去旅行失禮嘅表現

300 回覆
441 Like 32 Dislike
係東京坐飛機返香港
有對日本人上機傾計傾到落街
俾人叫靜d之後,都係繼續噪
試過食高級壽喜燒,唔跟次序,叫到成枱都係,好似食放題咁,又叫人啲牛肉唔好煮太熟,雖然當時係幾失禮,但係個師傅好鐘意我地
泡菜撚住hostel凌晨2,3點仲係度Bing Bing嘭嘭唔知搞乜鳩
講句quiet please先識輕手輕腳做野
大聲講嘢大聲笑,真係十足啲低能土著
同埋為打卡無視一切咁囉
屌 有畫面
呢D 真係經歷過好多次
係日本街/鋪行行突然聽到「喂,呢度呀」
唔洗睇都知係香港人
係大阪鐵路見1家香港人人岩岩地步但行錯路勁大聲鬧交
見到班人咁失禮唔去阻止剩係上黎開post做乜鳩
一撚定係大聲講野
呢個唔洗去旅行,平時係香港已經係咁
好心食得哂先拎啦,除咗樣衰,仲勁浪費嘢食
「為打卡無視一切」

呢樣真
度撚度都係喎
陳同佳囉無法治懲處
連買白糖 /啡糖ge錢都冇
係東京見過英國名產酒鬼醉酒鬧事 同埋白鬼係日本餐廳笑9人哋啲食物同口音
去啲鬼佬嘅旅遊勝地 gran canaria cyprus malta果d 就知香港人好失禮 但失禮嘅唔止香港人
去北韓旅行偷走出酒店
美國嗰種目中無人嘅膚淺遊客,講真,同支那大媽無乜分別

嫌已人地唔識英文(佢又唔學下外文)
不分場合周圍飲酒失晒儀態
講嘢大聲
唔尊重人文化
人地問佢嚟自邊度,佢地會答California, New York, Texas,唔係答USA,嚟自大州、大城市嗰啲好似勁啲咁

見過太多,嗰啲淨係去賭城、迪士尼當旅遊,一出國就柒到唔敢睇!
好有畫面…
有時都明有d人可能去旅行好興奮
但真係唔好乜鳩都大叫
次次去日本
都有d人無啦啦係條街大叫
一係就無啦啦係條街中間行行下停左要一字排開影相
去韓國明洞 啲大媽講廣東話大聲到
用廣東話喺到指指點點人地
仲衰過啲中國人
我自己一個去神戶JR附近食神戶牛
一個日本大叔廚師服侍我一個啦

無啦啦有十幾個香港年輕男女,好撚嘈
又一袋二袋血拼完咁
間餐廳就安排左一個黑人同普通話廚師比佢哋

點知有條女指撚住我🫵
點解佢係一對一服務㗎
哇,我人生第一次感受到,香港人真係好on9
真,啲韓國大叔又係目中無人,係鋪頭直接勁大聲放屁
樓主凈係識踩踏香港人ar ma
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞