如果Swift停咗,美國金融制裁香港,聯匯係咪會斷?

229 回覆
12 Like 93 Dislike
咁支那已經做緊

香港正苦遲早跟機
兑咩鳩都唔兑人仔
除非你要嚟叫雞姐
到時如果你留港,停Swift,禁止私藏外幣,政府宣布用1人仔兌10000港幣收割港幣,你就明白我苦心

一個叫換人民幣
一個月放月餅罐
你地兩個打陣先
雖然好曲 但提返:

FPS offers individuals and businesses a new choice and experience for making payments in multiple currencies – Hong Kong dollar (HKD) and Renminbi (RMB) – in real time

比較想知斷swift既話
如果急用錢,想係離岸戶口攞錢翻來用
有無咩方法?定只可以等某一日解除制裁?
你忘記咗

抗美援朝 血肉長城

花園道點都鬥唔過長城
請親臨分行辦理(如有出入境自由)
乜俄羅斯民眾買到外滙咩?

知唔知咩叫強制結滙?

做緊啦 唔識唔緊要 本來唔想覆你呢條五毛

但真係頂你唔順 官方牌價嚟咋
1941當年日本皇軍就係用軍票換港幣

最初2對1蚊軍票 後來4兌1蚊軍票

一鳩
我放月餅罐咋

到時係深山入面D泥入面挖過洞 收係入面 劃好座標位置

咁你記住買多D虛擬貨幣

靜靜地話你知 有兩隻好有潛力 一隻叫UST 仲有一隻叫LUNA

唔好話俾其他人知 淨係你知我知好啦
一斷swift 你係外面的錢係返唔到嚟

但點解要放外面? 就係想避外滙管制 及 資產安全

如果你要用 咁就唔應該擺出去 你應該用月餅罐 身邊點都要有外滙現金
你亦可以向你下面個位奇才求教

買虛擬貨幣
我呢D窮人點捨得賣俾你

你大把方法買啦

我唔賣架 我留返嚟等升值
想知而家俄羅斯平民交易緊的匯價係幾多?
現金緊係有d係身啦
係怕突然要急用大筆錢
者係如果開POST話 "中美全面開戰香港被核平, 聯匯係咪會斷?"
咁就好奇怪
咁無辦法啦

你親身去辦理啦 又或者請教奇才點樣用bitcoin 轉返嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞