[2022/23 #29]連登巴膠哀悼301暨恥笑屎水301尾車有客唔柒做專區

1001 回覆
8 Like 4 Dislike
就嚟痾屎唔出都瀨屎水
但海港城/尖碼附近返港東
首選真係尖灣船轉720/722 又平又快
次選 黨鐵 行遠又貴 啪左海港城優惠站先好少少 但都係貴

反而尖東返港東
黨鐵同隧巴真係一半半
102/106日間上車後半粒鐘先到太古係基本
110唔會等到
柴小都會繼續118既
船就真係唔趕時間先會搭
2號個定位都幾慘
想要快既揀左720
流水係獨市但成撚日塞

18就係將2既獨市位skip哂先做到捷徑個名
都唔知邊個天才諗2同18合併
其實當年個重組邏輯錯曬

西港島線通車cut 18
趕走北角炮台山堆人落鐵
然後5X 18P東行就繼續載空氣
其實港島明明有好多線可以互相補位
將2號縮到金鐘
25 18堆線補吓位已經搞掂
仲可以谷曬班長途客上720 722
18X都好合理啫
西行有720/722點解要去搭18X塞多個北角先
而且去西區保鐵仲快仲平喎 個客底本身又唔夠大
要做點解唔變33X做埋薄扶林?
天星灣仔轉7系 一上岸上車就上橋
船既搭客少我覺得係海港城同星光行個邊吸引力低左變左少左人流
我係太古客 至少叫哂720/722兩飛先
鰂魚涌柴斜柴灣得條@15既722/780又點吸引到人轉?會展站轉乘個問題就更大 真係全程鐵算數啦
西行既話正常都會東廊線金鐘轉點都唔夠玩
除非用東廊線/2A/2X/8/8P開特車直入會展站
都的確係
其實個頭返港東仲有條110
回程一定有客專登搭
正如X9 92R回程都有一批客專登等
去程要做多啲宣傳
條線一定有得做
希望開密啲
待遇好過屎水都已經夠
125都有人做 九巴仔洗咩擔心
都係某一兩條天北賤種麻鳩煩啫
110衰在尾車過早
行夜少少返去都冇得搭
繞道通車之前5X, 18P同18X三條累鬥累都唔知係咩玩法
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞