[高達扭蛋/盒蛋討論區 13] MSE / FORTE / FW# / G FRAME / NX / SDFC etc

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
佢咁搞法完全冇諗過魂限MSE嘅定位
當同一部高達,有其他product line嘅cp值比魂限MSE更高
就大機會仆街,如果嗰部高達最近有新product就仲衰
通販MSE已經做好一個好好嘅基礎顧客群
只要魂限MSE填返通販嘅坑就已經有人埋單
又唔使好似而家咁孤注一擲增加MSE嘅整體成本
又可以賣平d
好多都係當年5蚊扭蛋黎
當年都有儲
但最近掘返出黎出晒油
處分左
佢直頭係蝕左入去
超得人驚
見到心驚驚
我手殘,都係用返線筆慢慢畫好
自己加番marking當遮左
訂埋15.5彈 幫到盡
同埋 華沙哥兄弟好似先5、600蚊(真係唔記得)
空皇 同 斑豹 先400蚊…

你seed 3小強 3隻700蚊。(都已經覺得貴)

今次師徒一嘢就1400蚊大佬都會肉痛㗎…

同埋如果你師徒擺通販,咁識做,你個同盟set兩隻 500蚊咁出,都大把人甘心買啦
華沙哥兄弟我450入
空皇400
而家兩師徒係等於以上兩set加埋DX
GWX三部曲又係奇怪
X冷門我明
G都咁核突 W 同 EW你估會點
可能正正咁諗
x 都咁多人訂
g仲唔爆訂?

自己做死自己真係唔需要理由

講真
我就真係唔信MSE蝕既

我買Tr- 6銀雷嘅時候已經突破咗1000蚊心理關口買扭蛋膠
但係
$1000既價錢一定要值返$1000嘅份量

平時d EX 價錢其實已經過分
不過有時d 機體罕見,銀包接受到嘅都買

而今次真係屌出聲
銀雷咁大部先千四五
兩部通販加雙蛋份量膠就追貼
我驚佢喊
輸俾螳螂貨櫃起碼都心甘命抵
通販訂一袋基本
今次有trans am多入玩場景

可惜冇座天使
條友以為出乜都會大把人搶,心雄咪獅子開大口
點知今次仆到應一應
仲出口屌人唔支持
真心係過份
未訂 只想訂主體算
你話訂佢可幫補通販百五五粒旦有隻閃光人人開心都好
你整多隻全金 加大劍擺魂限都算

佢做咁撚大間上市公司 呢四五年股價係咁爆升
你行出黎扮自己係start up咁同人講有咩困難 要人幫
零risk man點都講唔通吧 點解日本無炎上
明明日本人勁多年無人工加或者加得少少
而家日元咁弱 購買力弱
點解仲可以頂到玩具狂加價
我見Warhammer 40000 D戰棋Set
價錢同MSE EX差唔多($300-500?) 一套5~6隻? QC好高
利伸唔熟Warhammer
D戰棋邊度制

唔太滿意今次隻貨櫃同綠螳螂
兩隻接近MB價錢
個貨櫃內構接近無嘢玩
綠螳螂FW都6刀流啦 你明明都插到但比得4把
把劍唔係一體成型 又係咩原因
一隻有Marking 另一隻無
呢啲扭蛋啲膠如果老化左好易點搞?
銀雷 MSE EX 09 $1080
Ex 22 $1190

我食埋炒先1400
講真,
日本仔啲FG 而家計埋匯率,
扣埋稅
人工跌到得一萬蚊鬆啲

就算係中產,
都跌到得兩皮幾

Bandai 玩到咁撚過分
日本仔無炎上真係好奇怪
K澤係Twitter出怨婦文
下面有唔小人話太貴唔買
今次小人訂已經係另類炎上
日本仔都費時理佢啦
冇數睇K狗出醜大家happy
睇水星的百合好過 十月大把番追
新Post https://lihkg.com/thread/3170044/page/1
1樓更新各系列價錢、部份內容
引用唔哂各位巴打嘅作品
各位可以用媒體模式 追返舊Post
新Post https://lihkg.com/thread/3170044/page/1
引用唔哂各位巴打嘅作品
引用唔哂各位巴打嘅作品
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞