遊戲台,不如整返個分享好Game嘅Post (2)

250 回覆
38 Like 0 Dislike

Stardew Valley

平台: PC / MAC / Linux / PS4 / XBoxOne / Switch

https://www.youtube.com/watch?v=ot7uXNQskhs
介紹:主角因厭倦城市生活,返鄉下避世

玩法: 類似 GBA牧場物語 礦石鎮
種田 養豬 追女 結婚 生仔 釣魚過退休生活
前期追求搵錢
中期就開始解任務
後期收集所有物資或者享受生活

總結
呢隻game 有好多mod 幫你種菜 養豬
釣魚
一年前已經玩過一次
估唔到一年後既今日
有大量野update 左
而且有mod 搞到自動化既製造
好似農場中既工廠咁

如果你好想玩返類似牧場物語既game
我相信呢隻係做得最好玩

我等緊Coop Update

p.s.幫你改左少少formatting 同埋加左trailer

原來出左咁多新mod?
返去睇下先

Stardew Valley

平台: PC / MAC / Linux / PS4 / XBoxOne / Switch

https://www.youtube.com/watch?v=ot7uXNQskhs
介紹:主角因厭倦城市生活,返鄉下避世

玩法: 類似 GBA牧場物語 礦石鎮
種田 養豬 追女 結婚 生仔 釣魚過退休生活
前期追求搵錢
中期就開始解任務
後期收集所有物資或者享受生活

總結
呢隻game 有好多mod 幫你種菜 養豬
釣魚
一年前已經玩過一次
估唔到一年後既今日
有大量野update 左
而且有mod 搞到自動化既製造
好似農場中既工廠咁

如果你好想玩返類似牧場物語既game
我相信呢隻係做得最好玩

我等緊Coop Update

p.s.幫你改左少少formatting 同埋加左trailer

原來出左咁多新mod?
返去睇下先

個coop patch上年話出到依家都未有影
人中之龍0同NIER
人中之龍0同NIER

真島真男人
成個劇本都寫得好好
人中之龍0同NIER

真島真男人
成個劇本都寫得好好

人中之龍
玩完6 玩返0
原本諗住玩埋極, 但係睇到0片尾佢地之後既結局好似好灰咁
同埋d 人話極冇咁好玩
人中之龍0同NIER

真島真男人
成個劇本都寫得好好

人中之龍
玩完6 玩返0
同埋d 人話極冇咁好玩

極先係人中之龍開山大作
D人話冇咁好玩,係因為成個系統好似係零度dump落黎
故事好好架
人中之龍0同NIER

真島真男人
成個劇本都寫得好好

人中之龍
玩完6 玩返0
同埋d 人話極冇咁好玩

極先係人中之龍開山大作
D人話冇咁好玩,係因為成個系統好似係零度dump落黎
故事好好架

NIER個真結局玩到喊
ghost recon 正shit
個整合正撚到
有無賽車Game 推介?

以前有隻need for speed hot pursuit幾正
有無賽車Game 推介?

以前有隻need for speed hot pursuit幾正

唔知科幻啲啱唔啱你。
http://store.steampowered.com/app/517710/Redout_Enhanced_Edition/
有無人玩過the last remnant
玩左xcom enemy with 17hours
暫時都係覺得shadowrun 好玩d
唔中意個故仔推進方式
中間格硬要做好多重複既任
不過爆埋先再講

同埋xcom2 同1大唔大分別? 諗緊入唔入埋
Kingdom Rush
應該係市面上最好玩同特別嘅守塔類遊戲
唔會話起完塔就等到2046
有英雄同技能比妳控制
啲塔同關卡又多變化

GuildWars2
之後好似提過
難得好玩又免費嘅MMORPG
(即係以前嘅online game
但GW2唔似大部分同類遊戲
唔洗升到滿lvl先係遊戲嘅開始
升lvl嘅過程同個世界已經好有趣
同埋冇硬性嘅任務 去到邊升到邊
即係唔做任務 都有動態event 或者靠其他方法升lvl
而且個世界大把人 唔驚冇人同你玩
唔鍾意pve 又有可以冇裝等影響嘅pvp
仲有三個server互打嘅國戰
仲有大把好處數唔晒

不過差在較少香港人玩 同埋英文唔好應該玩得好辛苦
Kingdom Rush係電話玩過
係幾好玩
巴打堅係好心機~
另外the banner saga有冇巴打玩過? 點睇??
有冇人介紹下D日系既戰棋GAME
最好好似獅子戰爭咁角色死左就真係冇左
有無巴打玩過大航海時代同黑金企業?
搵左好耐都搵唔到類似既game
點解舊game可以咁好玩

Sid Meier's Pirates 點睇?
推吓先 好似沉得好快 就嚟影都冇埋

有冇人買咗PS4隻古惑狼

大航海2係巔峰
一直後繼無game
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞