遊戲台,不如整返個分享好Game嘅Post (2)

250 回覆
38 Like 0 Dislike
有冇hack元素既game推薦?
唔要wd 淨係知有hacknet tis-100 uplink呢幾隻

都幾hardcore
反而想問返你轉頭 其實呢啲hack game會係點玩
其實係唔係類近文字game 只係個題材係hacking咁?

hacknet就係要你打啲電腦指令去完成任務

隻game 個氣氛唔錯

係幾有hacker feel

http://s0urce.io/
呢隻得唔得
都幾hardcore
反而想問返你轉頭 其實呢啲hack game會係點玩
其實係唔係類近文字game 只係個題材係hacking咁?[/quote]
其實都係打啲半真半假既電腦指令
打字打到抽筋
http://s0urce.io/
呢隻得唔得

好似好正
感謝巴打
有冇d4人coop動作推介下
Dungeon of the endless 玩落似捉棋多唔太岩我

magika (1好過2)
borderlands 2
lf2
有冇人介紹過rimworld?
Dungeon of the endless 玩落似捉棋多唔太岩我

lf2

3個都玩過啦

等7月尾隻fortnite啦,入埋discord一齊玩
另介紹你玩hammerwatch
the escapist, thus war of mine, don't starve 3隻如果揀1隻入手應該揀邊隻?

第一隻冇玩過 後面兩隻嘅話
Don't starve 我覺得個節奏快啲 嚟得快去得快死得仲死 遊戲機制相對豐富
玩落會想探索吓個世界有咩新奇嘅事物 雖然都係生存game 但冒險成份重啲

This war of mine 長期好凝重 指令式嘅操作就會偏慢啲 若果論氣氛營造 同埋人物設計真係一流 所以故事性都高啲 雖然同樣要周圍走去揾資源 但比起冒險 更加似逼於無奈 有生存嗰種壓力喺到

如果鍾意沙盒向 Don't starve 好玩啲 而且可以玩Don't Starve Together 同frd 連機

如果鍾意故事 氣氛營造嘅 咁 This war of mine會啱你多啲

而我自己就會揀Don't Starve 純粹啱玩多啲

lf2

3個都玩過啦

Gauntlet?
有無人講下beholder

上個POST講左
Kerbal Space Program 火箭愛好者必玩之作

Kerbal仔正吖
我成日升咗架無人船上去之後唔記得爆開個protective shell同開太陽能板,之後time warp 搞到無電
有冇hack元素既game推薦?
唔要wd 淨係知有hacknet tis-100 uplink呢幾隻

Uplink
玩左Titan Souls 試玩版,每次復活都要行一大段路先可以再打大佬
想知正式版係咪一樣
有無人玩過Xcom 點睇?

舊XCOM (UFOefense至Interceptor):
如果想玩以前要計Time Unit的XCOM建議直接玩Xenonauts。

新XCOM (Enemy Unknown(EU) 打後):

XCOM Enemy Unknown Sniper 屈機。不過好多時戰鬥會拖得慢。變左係trigger完堆兵之後一齊Overwatch Camp死佢地。同埋後期有哂衛星之後就會變左等UFO飛埋黎的Waiting Game。不過Enemy Within Expansion加左要係戰場搶Meld幫兵仔升Gene Mod令到玩個時要進取左。

XCOM 2未玩。不過就算一開始個啲任務都已經難玩過EU同埋EW加埋,因為有好多任務都有限時走佬(走唔到嘅兵仔會死)。你真係好鐘意戰略game XCOM啱你。

舊XCOM (UFO: Defense至Interceptor):
如果想玩以前要計Time Unit的XCOM建議直接玩Xenonauts。

新XCOM (Enemy Unknown(EU) 打後):

XCOM Enemy Unknown Sniper 屈機。不過好多時戰鬥會拖得慢。變左係trigger完堆兵之後一齊Overwatch Camp死佢地。同埋後期有哂衛星之後就會變左等UFO飛埋黎的Waiting Game。不過Enemy Within Expansion加左要係戰場搶Meld幫兵仔升Gene Mod令到玩個時要進取左。

XCOM 2未玩。不過就算一開始個啲任務都已經難玩過EU同埋EW加埋,因為有好多任務都有限時走佬(走唔到嘅兵仔會死)。你真係好鐘意戰略game XCOM啱你。

xcom1 xcom2都玩過,我覺得好正,戰棋式gpg
鐘意玩D模擬育成同策略果D game,有乜好推介例如this war of mine, xcom…

超好玩
好難玩但係超級刺激s/l大法萬歲
仲要廠方超級支持modding conmunity,唔似得某廠
所以d mod 超高質(long war)
如果想玩建議先玩xcom enemy within, 再玩 xcom 2 (我冇玩過舊作,所以唔知果d好唔好玩)

另外civ V 都好正,依家勁抵買
Thx 各位 我都中意玩戰棋game
之前玩過shadowrun 系列,好好玩
依家睇睇下佢應該係抄xcom既
鐘意玩D模擬育成同策略果D game,有乜好推介例如this war of mine, xcom…

FTL 算唔算

https://www.youtube.com/watch?v=QP1ys8Eq-js呢個 睇落抄走9成

https://www.youtube.com/watch?v=QP1ys8Eq-js呢個 睇落抄走9成

Yes 但實好玩
玩左一陣xcom enemy within,遲d再詳細比較

FTL 算唔算

多謝爸打先不過我鐘意著重係培養 角色多過經營
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞