遊戲台,不如整返個分享好Game嘅Post (2)

250 回覆
38 Like 0 Dislike
上一個Post 好好彩有咁多人回應 多謝咁多位用心又用力
證明連登既有好多人願意推介遊戲 亦有好多人等緊好Game
好風氣當然唔好俾佢停 希望可以多啲推介文

上個Post:
https://lihkg.com/thread/266070

上個Post整合:
https://drive.google.com/open?id=1go93dNnJclC5Lc5tSdMcf_qwFsay-LO_QbeoDXFWCRc
有錯有漏請同我講 有資料未齊(主要係遊戲嘅平台)嘅話我盡量補緊

喺到都想借機同大家講幾句

呢個Post 絕對唔係Indie 專區。只係大部份人都覺得「大作」、「公認神作」都已經有好多討論同資料,所以冇咩必要特登寫篇文章講解。如果各位好想講返啲大作都絕對可以,話唔定會有啲新嘅睇法 。再者大製作都唔一定喺香港會好流行,所以都有推介嘅價值。上個Post入面亦都有好幾篇大製作 。

好Game 老套講句:人人睇法唔同,喜好都唔同。只要大家玩過、玩得開心嘅Game自然有分享價值,亦即係好Game。 而且 好 同 伏 一樣都係好含糊 好劇情但唔好嘅Gameplay 可以係好既可以係伏。呢個Post唔係講評分,因為大家唔需要說服人 我建議各位睇完啲文想買Game嘅話,留言再問真啲。即使冇Game啱,留言講吓自鍾意咩類型、玩開咩GAME,各位都會好樂意就你喜好解答你

係Game就推介得,大家唔好再問舊Game講唔講得,玩唔返嘅Game講唔講得等等 其實冇人有權控制呢個Post嘅內容,我都只係負責出Post,拋磚引玉。

最後,有巴打開咗個Discord 俾大家約戰用
https://discord.gg/XJR9Fzd
如果各位買咗新Game 之後想揾人玩就可以嚟睇吓

放心,討論、出文會繼續喺到。起碼我試到啲咩新Game又好玩嘅就會出文推介俾大家。 多謝咁多位出力支持!
搞到好眼瞓 明明只係copy and paste
搞到好眼瞓 明明只係copy and paste

辛苦哂巴打
留名 睇咗當玩咗算 真係無咩時間
lm
新post 繼續做ESO 打手
建議個推介doc可以分埋類型,好似方便睇啲

算啦人地幫晒你搞唔好咁多要求
想知Dungeon of the endless 唔同edition有咩分別

DLC黎

Dungeon of the Endless Collection 依個應該齊
lm

你岩
樓主同咁多位巴打咁用心
原來巴打整左成個list
留個名先
有冇hack元素既game推薦?
唔要wd 淨係知有hacknet tis-100 uplink呢幾隻
the escapist, thus war of mine, don't starve 3隻如果揀1隻入手應該揀邊隻?
Kerbal Space Program 火箭愛好者必玩之作

你岩

其實我okay嘅 反正我都係得閒先搞 我可以補返啲類型 但而家啲game好鍾意混合 一刀咁分可能會有啲尷尬 但唔緊要啦 我睇吓點搞方便大家search
唔要wd 淨係知有hacknet tis-100 uplink呢幾隻

都幾hardcore
反而想問返你轉頭 其實呢啲hack game會係點玩
其實係唔係類近文字game 只係個題材係hacking咁?

都幾hardcore

hacknet就係要你打啲電腦指令去完成任務

都幾hardcore

隻game 個氣氛唔錯

都幾hardcore

隻game 個氣氛唔錯

係幾有hacker feel
有無人講下beholder
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞