香港人可唔可以唔好咁撚仆街,做食客俾啲同理心好嗎?

336 回覆
542 Like 1208 Dislike
真係第一次聽可以走水長知識,次次都浸到勁酸
唔多糖邊到好飲
根本佢自己都係啲咁既人
你自己都咁撚閪好唔好意思屌客閪
其實自己屋企有熱水的話
真係寧願番去自己沖
你哋啲waiter成日蓋唔實個杯蓋
或者外賣盒擺得唔正
連帶盒上嘅外賣杯都斜咗
搞到成日倒瀉晒

所以話你都係閪人
小小事都發大嚟講
咁人有要求有咩問題?咁樓主你無要求?
樓主明顯燥狂有心理問題
無糖自己落飽佢啦
真,8點last order前叫, 跟捉規矩都俾侍應屌
唔好
睇得出你係一個完全唔想服務人既服務員
直頭係d客入你鋪,你係想佢地求你俾野食個種
其實你不如搵個第二鋪做啦
係香港地,有唔少鋪頭既全體員工都係冚鋪閪面
你做個d鋪既話,你d客通都會死死地氣求你

最後
劉德華句「今時今日咁嘅服務態度係唔夠㗎」
好明顯就對你班撚樣講架啦!屌你
一入鋪 ,招呼又唔撚打,理都唔q理,淨係啤啤啤
要返個客勁客氣咁唔該你俾位
坐低餐單都唔俾 又要問先勁悔氣拍落枱
落單又唔聽清楚,又唔柒覆一次,又賴又閪
落撚錯又唔認
要你轉返就加料
完全唔檢討自己有無問題 就咩都屌係客錯
食屎啦你
呢個真 我都覺得啲呀嬸係特別口多
唔知真心on9定係呃水吹
有時排佢哋後面聽到真係會反白眼
做服務業就會知道香港好多弱智同仆街含家產
咩甜度你水吧都係隨心ja嘛你有你求撚奇我有我多要求啦
屌你 有同理心都唔幫襯你啦on9仔 容乜易踩親你條尾比你笑
有得用QR code落單,都係唔撚用
大小公司餐廳食肆都開始用呢個方法減少樓面人手減少成本

餐廳嘅營運成本點解要轉介落我呢個食客度?
當然餐廳有權選擇只接受qr code, 但食客亦有權選擇唔食
接受唔到=辭職
唔會改變到 亦都唔會為你改變
樓主講經咩 聽日準時返工服務你認為嘅西客啦
我只可以講有人提出古靈精怪要求你咪拒絕或者話無囉 三球雪糕客都比人屌返轉頭啦
至於有客唔識用QR Code落單 你無同理心?
香港人可唔可以唔好咁撚仆街,做飲食俾啲同理心好嗎?
比你啲廢柴笑會少忽肉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞