香港人可唔可以唔好咁撚仆街,做食客俾啲同理心好嗎?

336 回覆
542 Like 1208 Dislike
你地無聊姐
你前設係冇哂都仲俾人落係餐廳仆街
但我講緊係有齊貨都轉嚟轉去喎

仲要係餐廳柒咗俾客屌係抵屌
但冇事冇幹都要俾客屌有冇道理呀
餐牌寫啲乜就係有啲乜,唔好成日問埋啲餐牌冇嘅嘢

咁點解成日都我問佢都話有
我去茶記食啲普通野 餐牌無寫但真係有得食咁又點解釋
唔可以轉你咪講唔得囉 咁多廢話做乜 果度你話事既
投訴之都
典型香港人 乜撚野叫尊重都唔識 人地正正經經討論申訴下就踩鳩人搵得少
如果你講完無佢都仲追住你屌你先話人仆街啦
好多中老年女人純粹屎忽痕鍾意問奇怪野 或者好多奇怪要求(我諗好多人老母都係咁)
你答佢無佢都吹你唔脹
老母節前夕
明嘅
你都有撚病
改變行業就避開到香港人閪?
成個香港邊個行業都好多閪人
飲食業遇到嘅只係其中一種體現黎
1)唔會冇用,因為好多香港人睇,而樓主既目標觀眾就係佢地

2)你又知佢係間唔中?好多國家投訴最西遊客頭3名成日有香港份

3)完住失敗主義。人點會冇得改?你一有呢個思維模式已經係限制左自己改變既第一步
不論咩行業 大部份嘅鋪頭
8:00閂門嘅話一大堆客
就會由7:50-7:59分衝入嚟
大佬 我想準時收工
on9當有趣
之前份工 有個熟客嚟親都喺同一個餐 熱0水 走水要2片檸檬
第一日識香港人咩
有咩事最叻拎部手機影你
擺你上網, email比你公司
等你份工冇埋
以前有apple,就搵apple報料
你唔做大把人做
唔洗當我害你

香港人=垃圾,個個當正自己大爺
我理得你百萬年薪定上市主席
基本對人嘅尊重同同理心都冇

臨收工先入舖,其他人冇父母仔女湊?要唔要趕搭尾班船?
開舖前briefing都未brief 仆入嚟,見唔見到舖頭係落咗半閘?
試咗一大堆衫一件都唔要,要人執返個場好過癮?跑私佣嘅以為接到大客到頭嚟咁俾你撚會係咩感受?係咪貪過癮?

收皮啦閪客
第3頁都未有
但QR code落單有時好廢
做活仔做到癲咗?
戇鳩!又唔係個個都係咁!咁做邊一行啊都實有啲西客㗎啦!多舊魚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞