香港人可唔可以唔好咁撚仆街,做食客俾啲同理心好嗎?

336 回覆
542 Like 1208 Dislike
咁係你做啲餐廳垃圾姐 高級少少嘅餐廳 service 會做得好足 所以人哋收貼士多過你
我覺得搶閘早5分鐘係可以接受 59就佢落單落到一半搭正8點唔鳩做佢生意囉 人工唔包要做腦細做埋佢
咪就係因為你依啲人所以改唔到
希望你地早日歸西
咁就可以大家互相尊重,出街食嘢都開心啲
你做撚過水吧未本身沖野飲都知落開幾多甜,減啲咪少少,定你弱智理解唔到?
無話唔得既
但人地笑9你做飲食狗就唔好問點解
老實講 你依d社會低下階層就係俾人出氣架啦
你講咁多聽朝咪又係死死氣起身返工受氣
有料咪做過份囉 但你無吖嘛
睇你打字諗野都係on99 走水都可以笑一餐
你岩做依行架啦 認命啦廢柴 笑撚死
諗起方麗娟去意大利餐廳食魚旦粉
香港人有同理心先出奇
不過講明幾時收咁佢趕得切都冇計,除左啲menu冇寫嘅野之外
香港做服務業真係好撚慘
好多人覺得比少少錢就當自己皇帝咁
又驚死蝕底 成日想攞著數
飲食就最撚慘 有部份人覺得你做飲食
就係低下階層咁睇你 當自己高人一等咁
好似見到頭幾個留言話
你搵一萬幾千係咁架啦 真係難聽到
去用人地搵幾多黎分階級貴賤
樓主都算講左服務業心聲出黎
見到幾多負評就知幾多閪客覺得自己係無問題
你都有撚病,返支共做啦
Omg
做義工仲好態度啲
有咩問題你係地球人?
點解咁多負皮
香港係咪徹底俾支仔同廢老攻陷咗
將心比己真係做人嘅基本 個個以為俾一餐飯錢就要全天下就自己 同「沒有中國 香港什麼都不是」有異曲同工之妙
算啦,你覺得果d人會分到少甜同少少甜的分別?
燒味舖專長做燒味有得轉唔出奇,其他快餐店或茶餐廳公司set好晒當日四寶飯嘅料,廚房仲要唔係做燒味一瓣。
咁你廚房可唔可俾d同理心,唔好咁仆街
咁冇得轉,咪答冇
完乜春丫,你真係未聽過有食客不停舉例話邊間邊間都有得轉,點解你哋無,一直煩到你要轉比佢為止。

你以為啲西客真係答一句就會變乖?答得唔好分分鐘投訴到你無得撈。
咁係老細問題wor
咁你遇到on9,但本身問有冇得轉,其實合理問題
唔算西客
大家咁話啦
幫佢加熱水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞