香港人可唔可以唔好咁撚仆街,做食客俾啲同理心好嗎?

336 回覆
542 Like 1208 Dislike
你又知我係咪窮人?
更何況咁樣加害於下一代,對下一代開心嗎?
香港仲需要幾多個家庭養兒防老?

而且關服務行業同屌閪客咩事?
冇嘢屌揾嘢屌?
qr code反智設計
係囉,點解唔係李嘉誠個仔
你畀幾撚多錢人地賺呀?

又係去茶餐廳畀幾十蚊食野要求五星級酒店服務既閪客呀
走水咁正常都笑
驗下智商好喎
你覺得我冇講咩?講到都仲坐喺度呀嘛
唔關事架, 甘茶餐廳我都係跟個間餐廳既價錢比錢, 我又無比少錢, 點解唔可以食得開心?
點解要去高收價既地方先可以有要求?

所以係低消費既地方承認自己廢? 無服務?
你話唔係咪唔係囉

開工被客撚狗就上嚟拎光環劣鳩? 又唔知自己個ac以前開埋幾多假膠廢po憎人富貴厭人貧、屌呢個屌果個,一起底睇到晒啦,而家學人講道德同理心? 以前你出po屌人果陣你又係唔係無道德兒登仔呀?
樓主講同理心,甘咪講同理心, 點解要個客同理佢,唔係佢同理個客?
你都on99

Rosewood Bayfare Social 食西餐
真係有雲吞麵同酸辣湯

依家越來越多餐廳做fushion
想食咪問下洗死?

做顧客比緊錢都係想order到心水
重點係:問下姐
屌又唔係你話無就發脾氣或者投訴

問你一句都唔辛苦你
你唔撚好做服務式啦

仲有截order時間又係on9
你比得人入黎人地都係睇你頭
你叻既咪唔好做人生意囉
你話唔到事你咪同老闆自己反映
做咩要怪個客
佢格硬入嚟?
你自己揀做狗
人地想搵你傾兩句先搵你落單
你一下就除褲屌人
算啦師兄
啲客係咁撚西
其實都知餐廳出嘢 只有兩種:正常同少甜
話撚知個客叫30%糖 40%糖 50%糖
一律統一處理
唔好浪費精神同腦力係啲西客到啦
你真係on9
熱檸水外賣苦撚到癲喎,淨係要你個杯加少少檸檬,又唔滿意呀?
你呢啲閪侍應同啲閪客差唔多
屌 我諗起以前問個客紅茶要凍定熱
佢夠膽死問返我有咩分別

事後諗返佢可能想問價錢分別
但係聽嗰下真係𢱑撚晒頭
呢隻真係藍得好勁
柒頭皮唔敢應樓上啲留言呀?
我冇睇錯的話啲客好似冇屌樓主喎,只係問下問題都唔得?
收鋪嗰個位,人哋唔係員工鬼知你幾時閂門,一係就自己set個截單時間,依個係管理問題多個客問題
結論:樓主收皮啦
真係會有客屌個menu 太多提示???
你自己作野打稻草人咋?
答句冇都咁難 唔好做服務業
你話人閪客,根本你自己都係個閪人
除非個客好無理/無禮貌就話啫,人地純粹問吓你有冇得轉餸你都要咁勞氣
始終間間餐廳唔同做法,客人唔清楚先問你兩句啫,有咩問題呢
老老豆豆
有咩不滿或者唔問得既野你同個客講呀嘛
或者寫係到話呢d要求一律唔得囉
個客問下有冇
有咪答有 冇咪答冇囉
咁躁做乜
同埋截單時間寫明8點
人地7點59落單有咩問題
唔想人地遲你寫7點半截單咪夠早
食到過鐘要收鋪咪請人走囉
呢個世界咁多人咁多on9
樣樣都嬲咪好唔得閒

利伸以前做餐飲

btw
d收加一又要人自己手機落單既餐廳真係仆街黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞