香港人可唔可以唔好咁撚仆街,做食客俾啲同理心好嗎?

336 回覆
542 Like 1208 Dislike
呢件藍蛆嚟 記得block
8點截單 7.59分入嚟有乜問題?
仲有咩微甜嗰啲要求你同個客講句冇得咁樣咪得
而家係你服務客人呀 奉指知哂你哋啲潛規矩?
1)叫九唔搭八既野當然有問題
咁如果去茶記想食菜芯炒牛肉但餐牌無,問下好合理啫?

2)少少甜咪少甜再少啲囉,好難?
樓面照寫,水吧做到咪做囉

3)四寶飯呢啲平價野唔可以轉我覺得合理
但去酒樓叫圍菜,有野唔啱食一定可以轉

3)QR 有啲server真係好想好撚慢
同埋老人家唔識用或者無上網又唔可以?

4)主要係閂門唔走先係問題啫
截單前落滿漢全席都要做架啦
怪就怪你公司set八點唔係七點半
咪屈 佢支那人
雖然off topic,但呢個真心驚
話我死廢老都要咁講

基本尊重,禮貌,倫理,道德因為父母唔得閒,所以將身教嘅工作交咗俾老師
香港文化逐日凋零,新一代為咗快,寧願用殘體字
各種各樣,咪話唔嚇死你
8點截單咪8點前落哂order未得囉 理得你10點先入去坐
同理心?

blocked user嚟
入嚟咪話截咗囉 佢吹閪得你脹呀
又要賺埋呢個客 又要屌
少上咗兒登好多了,都唔知邊個打邊個,block得咁多咩
多謝提醒
香港人原來同支那人一樣

支那人落黎掃貨話送錢畀香港人洗

又同繁體支那一樣,指出台灣交通問題就叫中國香港人滾

香港人賤等等

香港人真係好撚好笑有口話人冇口話自己
試過整日本野 個客要刺身但唔食得生野要全熟 但唔好太熟
基本尊重,禮貌,倫理,道德?

職業無分貴賤 係有教養嘅家庭教仔女唔好喺街失禮

但你估有冇有教養嘅家庭會敎自己嘅仔女去take個樓面講嘅advice呀

尊重你唔代表睇得起你呀
民主國家嘅領袖唔通又聽個樓面仔嘅advice講個禱會有咩問題呀
打好你份工啦 喺西方國家你份工俾勤力嘅immigrant搶咗喇
Last order 前幾多分鐘入嚟就係西客?
走水真係冇問題wor
人地自己地方有熱水 自己沖都得
你淨係扔兩舊檸檬落杯 有咩問題?
重度?樓主就係有同理心先叫窮人咪撚生仔又害自己加下一代
佢話窮人要滅絕喎,問題係佢自己都係窮人
咁你咪同人講last order 咗囉
同你個名一樣
搵十幾萬又點?
咪又係同隔離搵20K一樣叫個幾十蚊既餐
憑乜野覺得自己高高在上要有特別服務
係勁既就直接買起間舖
你做老闆咁咪有人奶你鞋底囉
純粹想屌QR code落單 真係好撚煩
有啲餐廳仲要屈你down佢個app嚟落單
痴撚線 一個月食得一兩次要人down app
部電話一定有位down你個app嘅
如果入座前知要咁落單 直頭入都唔入
其實唔係個客話比你聽唔可以屌客
而係你老細話你唔可以屌客
所以有能力改變嘅唔係個客
而係你老細

你應該聽日直接同老細講
以後唔應該再以客為本
要以侍應感受為本先會賺大錢
以後唔再提供少甜
早餐煎蛋唔可以轉火腿
8:30關門應該5:00截客
抵死啦,細個唔讀書大個咪俾人玩
做零售都係咁啦 講咗幾點關門啲人仲係要超時
你趕佢又話投訴又話冇禮貌
咪多得你呢啲人
個撚個都話:係咁架喇
咪真係係咁架喇
你咁講行行都係咁,我做果行都有閪客
都覺得太過份咪搵過份
但唔代表唔會還拖同時要教啲新仔寵壞晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞