Affordable Watches 手錶討論區 (12)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
今年啲錢去晒cash,stock bond inverse relationship都冇埋,個市日日都係驚larger than expected tightening,係琴日economic data 好先升,預期過一兩日又驚過,真係唔敢買

Coin 我就唔係好熟,不過上年咁好都係因為放水啲錢冇地方去,今年收水驚outflow
去試吓啦,我都試過,試好過睇相
邊間有.... 我問個間網上寫冇貨
我去時代ad 試
好 搵日望下
Btw 我6.25寸手覺得啱啱好
同埋有諗過買舊版, 唔係1/10 秒個隻 會平d
今年都唔會好啦個市,宜家講inflation 去到年尾,仲要驚緊係stagflation,大陸講緊目標 q2 GDP 正唔,drive engine 都冇埋,今年要買應該買TIPS or gold
平有平玩,入門錶都可以好有趣
你可以grad果時買一隻好d既當做紀念
得閒攞返出來,回味下大學時的青蔥歲用
弱弱地補一句,作為德國錶既愛好者
als都唔係叫直上
grieb&benzinger / lang&heyne 先算
太犯規啦,嚟d 係隔離都未見有
Moritz Grossmann
我極少可以靠儲錢買到一樣野
份人唔夠定力
多數都係靠d小横財
其實有冇人會係人生關鍵時刻買返隻錶去記念?
最近諗緊好唔好,內心天人交戰
紀念自己天人交戰咗買唔買
咁Moritz 好似又低過ALS 少少
我訂緊隻dornbluth,係因為下年踏入某個字頭
如果你認為值得紀念既,就去馬啦

btw,我仲諗緊刻唔刻字好
隻small second 加 pointer date好正
不過得42
其實我有

考完HKCEE 用晒全副身家岀晒奶力買咗Speedy reduced … 當年6k 幾

岀第一份糧買咗二手SD 16600 … 當年兩皮幾

踏入一個字頭買咗EZM3F

下一個字頭會買Brequet Type XXI, 儲錢ing
一樣係fg 買左二手el primero open
afford 到就得,最好係below 20% saving 就得
刻啦,如果係記念都唔會賣架啦
我都唔知 冇深入研究德國錶
不過睇review/其他人討論一般都係mg評價高d
同埋als有既野mg都有 而且獨特性高好多
個撞陀自動芯睇到我硬哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞