Affordable Watches 手錶討論區 (12)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
我5月頭訂咁睇怕要下期船 屌6月尾有排等
我3月尾訂
thx ching!
對手幼撚嚟講貼過鋼帶
yes
聽日衝去bt 問下先

佢支針唔係直不甩果d 係曲得幾緊要
扣就扣得好實 但除果下你手指肥d都幾難搞
同埋佢fixed size 手幼會戴唔到 我16cm都要扣到最入
bt 有冇得再打窿
我幼你1cm...

細返2 mm 至3 mm就正
想請教下各位巴打,有無買過Kurono Tokyo?

有啲想訂黎緊隻”森”,想問下呢個品牌有無伏?
伏就冇嘅,外國評語都唔錯,應該都要爭?
我覺得字體麻麻哋同偏貴
垃圾芯囉,樣ok …. 不過幾皮野就不了
個dial好靚,但想知真實個樣係點但又無得等下批。

多數批評既主要都係個機芯囉,但一隻錶就唔單止係個機芯既。機芯係咪真係咁重要?定係去到咁上下程度都夠。

有冇人可以講下個機芯有幾垃圾法?
點垃圾法?一日偏差好多?
唔應該話佢垃圾,只係呢個價位唔應該配呢個grade嘅芯90s5即係9015 嘅no date variant, 而9015喺3千左右價位嘅錶都好常見到
我無miyota 嘅錶,不過一般認為係比ETA 差,大約係SW 嘅level … 雖然Kurono 用premium line 不過都唔好得幾多。我明好多brand 都用eta or sw … 不過kurono 係磨都無磨改都唔改就塞個miyota 入去,其他咁價位嘅起碼都會磨下。 我覺得2xxxx 係完全買個case 同dial …..炒價入就直頭係crazy (當然錢多無所謂) ….. 我覺得本身CP 好低, hit 同炒就another story la …..
你講得最啱

比喻 : Benz 樣,benz 車身, 大發engine, 賣 BMW 價錢
Premium line 9字頭都唔係好貴

我隻baltic都係9系芯,個automatic winding mechanism都了少少嘈
嘈到 hihi
明明我隻citizen 用8系芯都好靜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞