Affordable Watches 手錶討論區 (12)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
citizen eco drive 比 seiko 好
casio 抵玩就出哂名,其他唔知
另外歐洲貨可以睇junghans
隻錶到琴日到左,都算快
今晚放工去拎錶,二次開箱

星期二
邊到可以入手計埋個罩?
真係贏收視 好型
不過,如果上佢哋個website, 睇佢個founder 自我介紹咩Native of British Hong Kong, 咩鐘錶世家,咩JP Morgan, 咩德國工藝,用個德文名,全個website 一隻China 字都無,驚死俾人知MIC 但實際真係MIC …. 咁我就反感

仲有就係,賣廣告就收啦
個玩法就係真係識轉
vario官網
thanks bro
發掘下Junghans先
頂原來我自己寫左精工eco drive siu4
🙏🏻🙏🏻
喺呀官網買,留意個罩唔揭得,抹錶面要除錶帶
條帶本來買畀隻 sarb035,但諗起要拆鋼帶就唔想搞

呢隻靚
C比S 光動能好左於邊呢?耐用?轉換效率?
星辰太陽能板收得靚啲,比較穩定無咁易壞。

反之精工太陽能唔穩定,部分型號仲有損外觀。以下潛水錶係錶面明顯見到太陽能板。
https://i2.wp.com/www.ablogtowatch.com/wp-content/uploads/2018/04/Seiko-Prospex-Solar-Diver-SNE435-PADI-aBlogtoWatch-01-1920.jpg?fit=1920%2C1080&ssl=1

話雖如此,星辰啲複雜錶有設計到錶面太多資訊,眼花撩亂。
oris 隻propilot x有冇機會可以affordable
二手有
我見最平都24k
即係有機會
依家120同135 film都唔affordable 了
最近買過一筒 kodak 200 要$90

好彩仲有幾十筒係雪櫃
右邊喎

我直頭無咩時間影相,不過如果屎忽痕岀街影下都仲會係菲林
Kodak portra / ektar 135 百幾蚊筒
Fuji業務用依啲試機用cheap嘢都賣到$90
星辰錶真係好多都好花
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞