Affordable Watches 手錶討論區 (12)

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
個brand真係唔知點講好
款全部rolex款
about us果到講話用最新技術去重整classic design
仲講到咩more durable
但係俾我嘅感覺就係抄
啲diver款個樣同submarine係一9樣
crown guard, dial, 針, 仲有其他位 (尤其是又有隻扮deep sea)
淨係換miyota / seiko嘅機芯入去
啲“daytona" 款千鬆啲
聲稱1000米嘅diver 要5000上下

呢個price range我會選擇citizen
除非你好想要隻rolex而又係affordable

如果唔係都唔推薦
其實就算想要都唔推薦
我覺得呢舊錢唔抵俾

希望其他師兄討論下
想問下巴打咩網黎?

想平平地買返隻有日期既 field watch 玩下,除左佢重有無其他推介?
好明顯抄啦
Boldr venture
Formex field automatic
Axios pathfinder
本身個價位唔高,香港行貨應該做到8折
你怕煩既搵返香港店買/訂好了
問過啦
條友可能當我齋問唔買答野都答到勁撚西
出果口價咪同華生差唔多 果次去華生問唔知係咪太子爺嚟態度好好多
係,信和啲 sales 係有啲 on99
(唔好問候生嗰啲會好啲)

不過我之前問親都平過華生
得張保用證、說明書同個便携拉鍊盒仔

早 … Happy Sunday
affordable?
邊度入?!
華生太子爺態度係幾好
2手入 14K
正呀
我睇中左隻omega triple day
但又準備訂dornbluth 99.1M
會唔會走火入魔
有冇睇ds2嘅巴打們,Steven 隻錶係咪JL嚟?
第一集嗰隻係呀
唔該兩位巴打
其實同流四無咩分別,外國有個牌子叫ginault,品質幾好都多人買,但俾人揭發佢係用整高彷假勞啲錶殼、錶帶、機芯去整,成班鬼佬即刻blacklist

所以呢啲牌子都係換個logo,分分鐘都係咁樣玩法
唔會
個樣一模一樣使乜俾人揭發係假😂
根本就係假
OK 唔考慮呢個牌子了
寫哂Sunday真係開心過就咁show個”Sun”
呢隻好似200$有找抵到爛
我埋單係100
佐敦門市買的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞